Karaman ekonomisi

Karaman ekonomisi

Karaman denilince insanların aklına ilk tarım ve hayvancılık sektörü olarak Karaman’ın Koyunu gelebilir. Yaşanan coğrafya itibariyle en çok yetiştirilen hayvancılık sektöründe koyun olsa da karamanın en önemli geçim kaynakları arasında bisküvi fabrikaları yer almaktadır.

Öyle ki neredeyse ülkemiz için çok büyük dediğimiz gıda fabrikalarının birkaç tanesi dışındakiler Karaman’da faaliyet göstermektedir. Buda büyük bir organize sanayi bölgesine ve iş istihdamına sebebiyettir.

Karaman özellikle bisküvi fabrikaları anlamında Türkiye’de öncü şehirlerarasındadır. Gerek hammadde yakınlığı, gerek çalışma iş gücü bakımında zengin olan Karaman’da birçok fabrika sektörde öncü firmalar arasında yer almaktadır. Karamandaki bisküvi fabrikalarının çalıştıkları ülkeler sıralandığında neredeyse dünyanın dört bir köşesinde Karaman üretimle mamüller bulmak mümkündür.

Başta Duru Bulgur, Bifa Bisküvi, Ülker, Halk, Saray Bisküvi, Şimşek Bisküvi, Anı Bisküvi gibi daha adını sayamayacağımız bir çok bisküvi ve gıda fabrikası dünyaya hizmet etmektedir. Bütün bu fabrikalar Karaman için büyük bir iş kapısı da sunmaktadır.

Karaman Ekonomi Haberleri

Büyük bir Organize sanayi bölgesine sahip olmak, dünyaya ekonomik olarak hizmet etmek beraberinde bir çok ekonomi haberini de getirmektedir. Karaman Haber sitesi Karamandan.com’da her gün asayiş gündem gibi haberlerin yanısıra şehrin can damarı diye tabir ettiğimiz sanayi ve fabrikalarla ilgili ekonomi haberlerine de ulaşabilirsiniz.

Yeryüzünün sınırsız bilgilerini işleyip düzenleyerek Karaman halkının erişebileceği hale getirerek ahlak ve yasal kurallar dâhilinde sunmaya çalışa karamandan.com Güvenliğii ve gizliliği etkileyen verilerin ifşa ve paylaşımı kabul edilemez en önemli prensibidir.

Karaman Hava Durumu

Geçim kaynağının büyük bir çoğunluğunu oluşturan ekonomiyi düşündüğümüzde Karaman fabrikalarının, en çok takip ettikleri durum hiç şüphesin Karaman Hava Durumudur. Sonuçta hammadde ihtiyaç duydukları en önemli etken. Yıllık yağış durumları, günlük Karaman Hava Durumu bilgileri üreticiler için en önemli bilgidir.

Buradan yola çıkarak Karamandan.com geliştirdikleri algoritma ile size hem görsel olarak, hem de en düşük ve en yüksek sıcaklıkları günlük ve haftalık olarak sunmaktadır. Bu bilgiler ışığında yüzlerce insana ekmek kapısı olan fabrikalar hem günlük planlamalarını hem de yıllık planlamaları bu doğrultuda yapabilmektedirler.

Etiketler
Karaman