Tatvan'da askeri helikopter düştü: 11 asker şehit, 2 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den kalkan askeri helikopterin Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğradığını 11 askerin şehiit olduğunu, 2 askerin de yaralı olduğunu duyurdu.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 13 askeri taşıyan askeri helikopter düştü. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklama göre Bitlis'te şehit asker sayısının 11, yaralı asker sayısının ise 2 olduğu açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bölgede İHA, CN- 235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir" denildi.

Yaralı personelin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirilerek, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Tatvan'da askeri helikopter düştü: 11 asker şehit, 2 asker yaralı - Resim : 1

ŞEHİT SAYISI 10'A ÇIKTI

MSB şehit sayısının 10'a çıktığını duyurdu. Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

"Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan biri daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 10’a yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz."

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

MSB'den yapılan yeni açıklamada, "Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Asil milletimizin başı sağ olsun" denildi.

KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ŞEHİT OLDU

MSB açıklamasında, helikopterin kaza kırıma uğradığı ve dokuz askerin şehit olduğu, 4 askerin ise yaralandığı duyuruldu.

Helikopterde şehit olan dokuz asker arasında 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu açıklandı.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Etiketler
Milli Savunma Bakanlığı Bitlis Bingöl