Oğlunu maganda kurşunu ile kaybetti: Katili bulmak için mücadele veriyor

Bülent Çavuş, maganda kurşunu ile yaşamını yitiren oğlunun katilini bulabilmek için mücadelesini sürdürüyor.

Oğlunu maganda kurşunu ile kaybetti: Katili bulmak için mücadele veriyor

Ahmet Emre Çavuş, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 akşamı, arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı.

KRT'nin aktardığına göre; Omuriliğinin zedelenerek, vücudunun yüzde 99’unun felç kalmasına neden olan olay gerçekleştiğinde, henüz 17 yaşındaydı... Tabancadan çıkan kurşunla vurulmasının ardından ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2 yıl tedavi gören Çavuş, 13 Ağustos 2017’de de vefat etti.

'NASIL BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ Kİ, OĞLUMUN KATİLİ 5 YILDIR BULUNMADI'

“50 kuruşluk kurşunla gencecik evladımız gitti. Çocuğumuzu vuran 5 yıldır bulunamadı. Tek dileğimiz suçlunun bulunması” diyen Çavuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere devlet görevlilerine bu işin üstüne gidilmesi çağrısı yaptı.

'DEVLET 5 YILDIR BİZİM SESİMİZİ DUYMUYOR OĞLUMU KİM BURDU?'

Çavuş ailesinin, oğulları Ahmet Emre'yi vurup, önce felç kalmasına sonra da ölümüne neden olan kişi ya da kişilerin kim olduğuna ilişkin sorusu, 5 yıldır yanıt bulamıyor Baba Bülent Çavuş Anne Zeynep Çavuş 5 yıldır oğullarının katilin bulmak için mücadele veriyorlar Baba Bülent Çavuş ‘’ Ülkede Ne Kadar Duyarlı İnsan Varsa Her Zaman Sesimizi Duydular Bir Tek Devlet Bizi Duymadı 5 Yıldır Her Yaptığım Açıklamada İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Sordum Oğlum Ahmet Emre’yi Kim Vurdu Oğlumun Katil Kim Dedim Ama Bizi Duymadı Bizim Tek İsteğimiz Var Devlet baba Bizi de Duysun yeter artık ‘’.Acılı baba, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: Evladın öldü mü sen de ölüyorsun, sadece yerin farklı oluyor. Oğlumuz toprağın altında, biz de aslında öldük ama toprağın üstündeyiz, tek farkımız bu. Bir evlat öldüğünde aslında tüm aile ölüyor. Oğlumun mezarına onun neden öldüğünü yazdım. İnsanlar bu çocuk neden ölmüş görsün diye oğlumun kabrine iki tabela koydum. Girenler o yazıyı okuyup, dua edip, ondan sonra yakınlarının mezarına gidiyor. İçişleri Bakanlığı'na soruyorum: Oğlum Ahmet Emre Çavuş'u kim öldürdü? Her maganda kurşunu haberinde aynı acıyı yaşıyoruz. Yeni Emreler de ölmesin. Başka aileler de bu acıyı yaşamasın.

Oğlunu maganda kurşunu ile kaybetti: Katili bulmak için mücadele veriyor - Resim : 1

'TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ AMA SOKAKTAKİ MAGANDALA EDEMİYORUZ'

Çavuş, şu ifadeleri kullandı: Asker uğurlamaları oluyor mesela. Çok korkuyorum birine bir şey olacak diye. Yoğun bakımlarda aylarca, hastanelerde 2 yıl uğraştık. Oğlum önce felç geçirdi, 2 yıl çekti, sonra da vefat etti. Terörle mücadele ediyoruz ama sokaktaki magandayla edemiyoruz. Bireysel silahlanmanın önüne geçmek şart.

'BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR' PLARTFORMU

Başka ailelerin de kendilerinin çektiği acıyı yaşamaması adına girişimde bulunan Çavuş ailesi, geçtiğimiz yıl bireysel silahsızlanma için bir de platform kurdu.Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu, pek çok ismin de desteğiyle özellikle sosyal medyada etkisini göstermeye başladı.Platforma ilişkin konuşan Bülent Çavuş, cinayet oranlarının düşürülmesi için silahlanmaya karşı yasa çıkarılmasının şart olduğu görüşünde.

'BÖYLE DEVAM EDERSE, CİNAYET DE MAGANDA KURŞUNU DA BİTMEZ!'

Türkiye’deki bireysel silahlanma artışına dikkat çeken Çavuş, “Bayramda plastik silah hediye alınan çocuk, büyüdükçe gerçeğine hevesleniyor. Resmi olmayan rakamlara göre Türkiye’de 21 milyonu aşkın silah var. Her gün cinayet haberleri, kadın cinayetleri... Tüm bunların ana teması, bireysel silahlanma. Böyle devam ederse, cinayet de maganda kurşunu da bitmez!” dedi.

'RTÜK ÖNCE ŞİDDET VE SİLAHA ÖZENDİREN DİZİLERE CEZA YAZSIN'

Çavuş’a göre Türkiye’de yayınlanan dizilerin bir bölümü de özellikle gençleri şiddete ve silaha özendiriyor.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Çukur dizisine yönelik eleştirilerine destek veren acılı baba, “Bazı diziler, gençlere kötü örnek oluyor. Silaha özendiriyor, çok tehlikeli. Kurtlar Vadisi bitti, Çukur ve diğerleri başladı. Beline silah alan, ‘Her şeyi yapabilirim’ diye düşünüyor. RTÜK önce şiddete ve silaha özendiren dizilere ceza yazsın” ifadelerini kullandı.

Oğlunu maganda kurşunu ile kaybetti: Katili bulmak için mücadele veriyor - Resim : 2

Ağabeyini kaybeden Efe Çavuş da, "Bireysel silahlanmaya hayır diyorum, Kadın cinayetlerinin olmamasını söylüyorum" demişti.

OĞLUNU VURAN KİŞİNİN 5 YILDIR BULUNMAMASI KARŞISINDA UMUDUNU YİTİRMEYE BAŞLADI

Oğlunu vuran kişinin 5 yıldır bulunamaması karşısında umudunu yitirmeye başladığını belirten Zeynep Çavuş ise evladının 17 yaşında felç kalıp, 19 yaşında hayata gözlerini yummasının acısını bir gün bile akıllarından çıkmadığını anlattı. Acılı anne, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: Ben 41 yaşında evlat acısı yaşadım. Vurulduğu günden itibaren 2 yıl evine gelemedi oğlum. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz ki, oğlumun katili 5 yıldır bulunamadı? Evladın ölünce her doğum gününde, her mezara gittiğinde aynı şeyi yaşıyorsun. Tek dileğim, oğluma bunu yapanın cezasını çekmesi. Oğlum mezarında rahat uyusun. 19 yaşında toprağın altında yatırıp, sorumlusunu bulamadıkları için bu dünyadaki adalete güvenmiyorum. İlahî adalete sığındım. Sorumlunun yargılanmasını, cezasını çekmesini istiyorum.

AHMET EMRE ÇAVUŞ KİMDİR?

26 Mayıs 1998 İstanbul Sultangazi 75. Yıl Mahallesinde dünyaya geldi. İlk orta eğitimini yaşadığı mahallede tamamladı. Lise eğitimini GOP Sağlık Meslek Lisesinde başladı.

11. Sınıf öğrencisiyken 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç olan Ahmet Emre Çavuş İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü.Bu zor tedaviyi başarıyla geçen genç daha sonra Şişli'de Ornöram Fizik Tedavi Merkezinde 1 Yıl 5 Ay fizik tedavi gördü.

Ara ara değişik hastanelerde kısa süreli tedaviler gören Ahmet Emre 21 Haziran 2017 günü ameliyat için tekrardan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2 büyük ameliyat geçirdi.

Ameliyatlar başarılı geçti. 13 Ağustos 2017 gece aniden fenalaşan Ahmet Emre sabah 06:20 vefat etti. Ahmet Emre’yi Vuran Zanlı Beş Yıldır Yakalanmadı Babası Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş ve Annesi Zeynep Çavuş Oğullarını Vefatından Sonra 5 Yıldır Hukuk mücadelesi veriyorlar.

Ahmet Emre 2 yıl 11 gün yaşamak için büyük mücadele verdi.