Adalet Nöbeti’nde Gümüştaş ve Uçar’ın duruşmasına çağrı

Adalet Nöbeti’nin 67.si, ilk nöbet hakkında açılan davanın duruşması sonrasında yapıldı. Nöbette tutuklu avukatlar Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar hakkında 16-17 Temmuz’da görülecek duruşmaya çağrı yapıldı.

Adalet Nöbeti’nde Gümüştaş ve Uçar’ın duruşmasına çağrı

Avukatlar, tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması için her perşembe Çağlayan Adliyesi’nde düzenledikleri Adalet Nöbeti’nin 67.sinde bir araya geldi.

ETHA’nın haberine göre; açıklama öncesi ilk Adalet Nöbeti’nde polis saldırısına uğrayarak gözaltına alınan ve haklarında dava açılan avukatların duruşmasına girildi. İstanbul, Adana ve Mersin baro başkanlarının da katıldığı duruşmada pek çok avukat savunma yaparken, dava eksiklikler gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Tutuklu avukatların fotoğraflarıyla adliye kapısında yapılan açıklamada Kemal Aytaç konuştu. İlk olarak sabah saatlerindeki duruşmadan söz eden Aytaç, “Yargılanmaktan korkmuyoruz, hatta onur duyuyoruz. Bizim için madalyadır bu yargılamalar” diye konuştu.

Önümüzdeki hafta 16-17 Temmuz’da tutuklu avukatlar Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar hakkında açılan davanın görüleceğini belirten Aytaç, her iki avukatın mesleklerini icra etmekten dolayı yargılandığını, kendilerine müvekkillerinden dolayı suç atfedildiğini söyleyerek herkesi duruşmaya davet etti.

Mersin ve Adana baroları başkanları da kısa konuşmalar yaptılar.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Adalete dayanmayan bir siyasi hukuk sistemi toplumda barış ve düzeni sağlayamaz. Yozlaşmış bir adalet, adalet duygusunu yitirmiş, vicdanı olmayan, yozlaşmış bir toplum doğurur. Adaletsiz kuvvet zalim, kuvvetsiz adalet aciz olur. İşte bugün bu nedenle buradayız” diye konuştu.

Ülkede hak ve hukukun son kırıntılarının da yok edildiğini, savunma mekanizmasını temsil eden avukatların her günü bir soruşturma tehdidi altına geçirdiğini kaydeden Yeşilboğaz, açılan davaların ve verilen cezaların aynı zamanda özgürlüğe ve demokrasiye dönük olduğuna dikkat çekti ve “Ülkemizde çocuklar tecavüze uğruyorsa, kadınlar sokakta öldürülüyorsa, gazeteciler, politikacılar, öğrenciler, vatandaşlar gereksiz yere cezaevinde tutuluyorsa bizim adalet nöbetimiz devam edecektir” dedi.

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük de ülkede sadece mesleklerini yapan avukatların değil, gazetecilerin, insan hakları savunucularının, milletvekillerinin, parti genel başkanlarının, cumhurbaşkanı adaylarının tutuklu olduğunu kaydetti ve bunlarda adalet sağlanmadan adaletin varlığından söz edilemeyeceğinin altını çizdi.

Etiketler
Ağrı Temmuz