10 yıldır açılması için mücadele verilen hastanede skandal! Böyle teslim ettiler...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin merdinvensiz ve eksik olarak açıldığı iddia edildi.

10 yıldır açılması için mücadele verilen hastanede skandal! Böyle teslim ettiler...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 10 yıldır açılması için mücadele verilen ve geçen kasım ayında hizmete açılan 150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı. Ancak pandemiden dolayı eksiklikleriyle beraber teslim alınan Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin merdivenlerinin olmadığı iddia edildi.

Yurttaşlardan gelen tepkiler üzerine hastane başhekimi, yangın merdivenlerinin servis merdivenleri olarak kullanılacağını, vatandaşın bulabilmesi için ise tabela ve yazılarla acil çıkış merdivenlerine yönlendirileceğini söyledi.

Cumhuriyet'ten Cemil Ciğerim'in haberine göre, açıklama yapan Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ise bina içinde bölümler arası geçişin sağlanması için farklı alanlarda 8 adet merdiven ve 13 asansör bulunduğunu belirterek iddiaları yalanladı.

İl sağlık müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hastanemizde tasarımı gereği, asansörler ana girişe merkezi bir konuma yerleştirilmiş, merdivenler ise taşımada asansörlerimizi destekleyici olarak yan bölümlere konumlandırılmıştır. Merdivenlerimizin bulunduğu alanlar ve merdiven kapılarımız hem hasta geçişi için kullanıma uygun hem de olası yangın anında dayanıklı, açma kolaylığı sağlayan kapılarıyla yangından koruyucu özelliktedir” denildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta ise Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne uğrayarak hastane hakkında başhekim Osman Karakuş’tan bilgi aldı. Usta ve beraberindekiler, yangın merdivenlerinden üst katlardaki polikliniklere çıkarıldı.

Hastaneyi inceledikten sonra açıklama yapan Erhan Usta şunları söyledi:

“Burada bize vatandaşın ilettiği bir merdiven meselesi vardı. Merdiven ile ilgili bir sorun olduğu ifade ediliyordu. Başhekime de konuyu sordum. Tüm asansörlerin yeterli olduğunu söyledi. Yangın merdivenlerinin gerekirse servis merdiveni olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Olabilir, burada başhekimin yapabileceği bir şey yok. Sanki projede bir eksiklik varmış gibi geldi. Başka diğer hastanelere de bakarak yani bu unutulmuş bir şey mi yoksa projenin bir gereği mi bakacağız.

Projenin gereği böyleyse yanlış, onu söyleyeyim. O yangın merdivenlerinin merdiven olarak kullanılması mümkün değil. Herkesin asansörü de beklemesi mantıklı değil ama sanki projede bir hata olmuş gibi geliyor.”

Etiketler
Samsun Hastane