ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden, 2008-2016 yıllarında iki dönem ODTÜ Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Acar düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'de üniversite idaresinin unutulmayan örneklerden birini sergileyen akademisyen olarak da bilinen eski ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden, 2008-2016 yıllarında iki dönem ODTÜ Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Acar için önce ODTÜ'de tören düzenlendi.

Akademisyenler, ailesi ve öğrencilerinin katıldığı cenaze töreninde konuşan ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök, üniversite için acı bir gün olduğunu söyleyerek, "Onun döneminde üniversitemiz çok büyük başarılara imza attı. Kendisiyle her zaman gurur duyduk. Bundan sonra da üniversitemizde anılarını yaşatacağız. Tüm ODTÜ'lülerin başı sağ olsun" dedi.Törene katılanlar Acar'ın tabutuna karanfil bırakarak ailesine taziyede bulundu.

ODTÜ'deki törenin ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii'ndeki cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. (T24)

Etiketler
ODTÜ Urla