Zaman yazarları davasında ikinci oturum başladı

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan eski Zaman gazetesi yazarları ve editörlerinin de aralarında bulunduğu, 11 sanıklı davada sona geliniyor.

Zaman yazarları davasında ikinci oturum başladı

T24- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan eski Zaman yazarları ve editörlerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 11 sanıklı davasında sona doğru geliniyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmanın ikinci oturumu bugün devam ediyor. Mahkeme başkanı, dün gerçekleşen oturumda savunmaların bitmesi halinde bugün dava hakkında karar verebileceğini söylemişti.

Zaman gazetesinin yazarlarından Şahin Alpay ve İhsan Dağı savunmalarını dün gerçekleşen oturumda yaptı.

Duruşma Ahmet Turan Alkan'ın avukatı Faruk Zorba esas hakkında savunmasıyla başladı. Avukat Zorba, "Bu davada iddia makamının hüsnü kuruntuları iddianameye dönüşmüştür" dedi.

Avukat Zorba, Yargıtay kararlarınca ortaya konan "örgüt üyeliği" suçunun kriterlerini açıklayarak, "İddianamedeki tek doğru tespit müvekkilin Zaman gazetesinde yazı yazması. Zaman gazetesinde yazı yazmak örgüt üyeliği suçunu oluşturmaz" diye konuştu.

Avukat Zorba dosyada tanık olmasına rağmen Hüseyin Gülerce'nin mahkemede dinlenmediğini belirtti. Zorba, "60 yıllık bu örgüt ne zaman TCK kapsamında bir terör örgütü olarak ilan edilmiştir? Bu soruya cevap verilmedikçe bu davalar şüphe ve kuruntulara dayanan siyasi davalar olmaktan kurtulamaz" diye kaydetti.

Avukat Zorba, "Cumhuriyet savcılarının suç örgütü olarak görüp dava açmadığı bir örgütü vatandaşların suç örgütü olarak görmelerini beklemek hukuki olmaz. Devlet kendi tedbirsizliklerinden dolayı vatandaşı sorumlu tutamaz" ifadesini kullandı. Ahmet Turan Alkan'ın avukatı Faruk Zorba esas hakkında savunmasını tamamladı.

Etiketler
FETÖ Soruşturma Zaman Gazetesi