Halkevleri'nden Medipol önünde protesto: Bakan Koca'ya seslendiler

Hamile ve koronavirüslü hastayı kabul etmeyen Pendik Medipol Hastanesi önünde eylem yapan Halkevi üyeleri zincir hastanenin kurucusu olan Bakan Koca'ya "Acil yardım talep eden ve 9 aylık hamile olan bu hastaya neden müdahale edilmedi" diye sordu.

Halkevleri'nden Medipol önünde protesto: Bakan Koca'ya seslendiler

Halkevleri üyeleri, 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç'ı korona virüslü olduğu için kabul etmeyen Pendik Medipol Hastanesi önünde eylem düzenledi. Medipol Hastaneleri'nin kurucusu olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen üyeler soruşturma başlatıp başlatılmadığını sordu.

Hastane önündeki protestoda "Özel hastaneler kamulaştırılsın" pankartı açıldı ve şu açıklama yapıldı:

“Hastane kapasiteleri dolu olduğu için hastaneler arası nakiller de yapılamamaktadır. 112 merkezleri sürekli boş yatak aramakta, ancak boş yer bulmakta zorluk çekmektedirler.

Bu uzayan bekleme süreleri hastaların daha da kötüleşmesine, hatta tedavi alamadan ölmelerine de neden olabilmektedir. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla Batman il merkezinde yoğun bakımlarda yer bulunmadığı için 1,5 yaşındaki Sakine bebeğin ölümü sağlık bakanlığı ve iktidarın salgın yönetimindeki başarısızlığının en acı örneklerindendir."


Halkevciler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle şu soruları yönetti:

"Acil yardım talep eden ve 9 aylık hamile olan bu hastaya neden müdahale edilmedi?
Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili bir soruşturma başlattı mı?

Son yıllarda özel hastaneler ile ilgili bakanlığınıza iletilmiş şikâyet sayısı kaçtır?
Medipol Hastanesinin yaptığı 'Hasta, o tarihteki uygulamalar ve Sağlık Bakanlığı algoritmaları kapsamında bilgilendirilmiş ve yönlendirilmiştir’ ’açıklaması doğru mudur? Eğer doğru ise kamu kaynaklarını peşkeş çekilerek palazlanan özel sağlık hizmeti sektörü Sağlık Bakanlığı’nı da arkasına alarak halk sağlığını hiçe saymaktadır."

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da yaşayan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç 9 aylık hamileyken korona virüsüne yakalandı. Evde karantinaya giren Kılınç sancıları artınca eşine, 'Beni hastaneye götür' dedi. Ramazan Kılınç eşini 9 ay boyunca kontrol için gittiği Pendik Medipol Hastanesi'ne götürdü. Ancak hastaneden, "Pandemi hastanesi değiliz. Eşinizi kabul edemeyiz. Pandemi hastanesine götürün" yanıtını aldı. Kılınç ailesi iki hastane daha gezdi ancak 'prosedür' gerekçesiyle geri çevrildi. Eşi evde fenalaşan Kılınç bu kez başka bir özel hastanenin yolunu tuttu. Dönüş Kılınç, burada hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.

Kaynak: Gazete Duvar

Etiketler
Ordu Hastane Pendik