Bergama Belediyesi'ne ağır suçlamalar: Kronik hastalar çalıştırıldı, hasta işçiler yolcu taşıdı!

Bergama Belediyesi’nde esnek çalışmaya uyulmadığı gibi kronik hastaların çalıştırılmaya devam edildiği, koronavirüs PCR testi pozitif çıkan işçilere geç izin verildiği iddia edildi.

Bergama Belediyesi'ne ağır suçlamalar: Kronik hastalar çalıştırıldı, hasta işçiler yolcu taşıdı!

Bergama Belediyesi’nde esnek çalışmaya uyulmadığı gibi kronik hastaların çalıştırılmaya devam edildiği, koronavirüs PCR testi pozitif çıkan işçilere geç izin verildiği iddia edildi.

Koronovirüs’e yakalanan ve bugün hayatını kaybeden Bergama’nın sevilen müzisyenlerinden, belediye işçisi Ali Duraç’ın hasta olmasına rağmen test sonucu gelmeden çalıştırıldığı ileri sürüldü.

Bu gelişmelerin ardından Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) İzmir 2 No’lu Şubesi tarafından yaşananlara tepki gösterildi.

Yapılan açıklamada; “Ali Duraç’ın yaşamını yitirmesi Bergama Belediyesi yönetiminin ihmalkârlığının sonucudur. Belediye Başkanını bir an önce gerekli önlemleri almaya ve yapılan ihmalkârlığın soruşturulması için yetkili kurumları göreve çağırıyoruz” sözlerine yer verildi.

KRONİK HASTALAR VE 60 YAŞ ÜSTÜ PERSONEL ÇALIŞTIRILMAYA DEVAM EDİLDİ

Ajans Bakırçay'da yer alan habere göre; TÜM-BEL-SEN tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada “Pandemi süreci başladığından itibaren yayınlanan genelgelere rağmen Bergama Belediyesi dönüşümlü çalışmaya geçmemiş, kronik hastalar ve 60 yaş üstü personeli çalıştırmaya devam etmiştir.

Konuyla ilgili Bergama Demokrasi Platformu bir açıklama yapmış, herhangi bir ilerleme kaydedilmemiştir. Bunun üzerine Tüm Bel SEN İzmir 2 No’lu Şube olarak üyelerimizin bulunduğu Bergama Belediyesi’nde çalışanların sağlığının tehlikeye atılmaması için bir an önce gerekli önlemlerin hayata geçirilmesini dile getirdik. Tüm uyarılarımıza rağmen göstermelik önlemler dışında herhangi bir adım atılmamıştır” denildi.

ÇALIŞANLARIN PCR TESTİ SONUCU BEKLENMEDİ

Basın açıklamasında ayrıca: “Havaların soğumasıyla birlikte tekrar yükselişe geçen salgınla ilgili yine aynı kayıtsızlık devam etmiştir. Hatta belirti gösteren çalışanlar teste gönderilip sonucu beklenmeden çalıştırılmaya devam edilmiştir.

Belediye işletmelerinde çalışan ve geçen hafta pazartesi günü belirti gösteren şoförler teste gönderildikten sonra yolcu taşımacılığında çalışmaya gönderilmiş ve çalışma arkadaşlarıyla da aynı mekânı kullanmaya devam etmişlerdir. Günün sonunda testlerinin pozitif olduğu öğrenilmiştir”

HASTA İŞÇİLER YOLCU TAŞIDILAR

“Bir sonraki gün ise aynı birimde çalışanların çoğunun testi pozitif çıkmıştır. Test sonucu beklenmeden çalıştırılan emekçilerin hem kendi sağlıkları hem diğer çalışanların hem de halkın sağlığı tehlikeye atılmıştır. Çünkü şoförler o gün pazara yolcu taşımak için görevlendirilmişlerdir”

ALİ DURAÇ’IN ÖLÜMÜ YÖNETİMİN İHMALKARLIĞI

“Bu süreçte testi pozitif çıkan ve şoför olarak görev yapan ve aynı zamanda Bergama’nın önemli müzisyenlerinden Ali Duraç hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Ali Duraç’ın yaşamını yitirmesi Bergama Belediyesi yönetiminin ihmalkârlığının sonucudur. Belediye Başkanını bir an önce gerekli önlemleri almaya ve yapılan ihmalkârlığın soruşturulması için yetkili kurumları göreve çağırıyoruz” sözlerine yer verildi.