Ali Babacan ile görüşen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, vaka sayısını açıkladı

DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur ortak basın toplası düzenledi. Toplantıda Ali Babacan, Hükümete çağrımız muhalefeti, meslek örgütleri bu ülkenin iyiliğini istiyor. Omuz omuza çalışmalıyız" dedi.

Ali Babacan ile görüşen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, vaka sayısını açıkladı

DEVA lideri Babacan ile ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ortak basın toplantısı düzenledi. Fincancı, acillerde yoğun bakım yataklarının kalmadığını ve insanların sağlık hizmetine ulaşamadıklarını belirten Fincancı, "Şu an günlük vaka sayısı 60 bin civarında, yani açıklananın iki katı. Türkiye salgınla baş edememiştir. Salgın yönetimi değil algı yönetimi vardır" ifadelerini kullandı.

Fincancı'nın açıklamalarında, "Biz tam kapanma önerdik iki hafta önce, insanların gelir kayıpları giderilerek kapanmalı. Salgın sadece bir sağlık sorunu değil. Eklenen eşitsizliklerle kocaman bir alanı kaplıyor. Salgınla mücadele ederken eşitsizliğe karşı da mücadele etmek zorundayız.

Kapattığınız iş yerleri ile onları yalnız bırakırsanız geçimleri için destek sunmazsanız sadece salgından etkilenmiyor, hastalık ve hastalığın ortaya çıkardı hasarlar daha kalıcı oluyor. İnsan yaşamını koruma yükümlülüğümüz var. Bu bizim anayasal sorumluluğumuz."

Ortak basın toplantısında konuşan Ali Babacan, süreç yönetiminin sıkıntılı olduğunu sağlık emek örgütlerinin bu sürecin dışında tutulmasının vahim olduğunu vurguladı. Babacan, " Asıl bu işin yükünü çeken sağlık çalışanı örgütlerinin tam da karar süreçlerinde olması gerekiyor.

Bilim Kurulu'ndan bile vaka sayılarının saklandığı bir acı tablo ile karşı karşıyayız. Bunun altında istişaresizlik var. 84 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konuda bu işin yandaşı ötekisi, dost tarafı düşman tarafı olmaz. Bu işin doğrusu kafa kafaya verilerek yapılmalı." dedi.

Etiketler
Ali Babacan Ağrı DEVA Partisi Muhalefet