2020-2021 AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman başlıyor? AÖF Kayıt Yenileme Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılacak?

AÖF tarafından 2020-2021 AÖF kayıt yenileme işlemlerine ilişkin duru yayınlandı.

2020-2021 AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman başlıyor? AÖF Kayıt Yenileme Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılacak?

Aöf tarafından 2020-2021 AÖF kayıt yenileme işlemlerine ilişkin duru yayınlandı. Üniversiteye gitmeden dışarıdan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi okuyan öğrencilerimiz için kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağı, kayıt ücretlerinin hangi bankaya nasıl yatırılacağı ve sınav takvimi belirlenmiştir. Binlerce AÖF öğrencileri tarafından beklenen kayıt yenileme rehberi sonunda yayınlandı. İşte detaylar haberimizde.

AÖF tarafından 2020-2021 eğitim yılı AÖF kayıt yenileme takvimine göre kayıt yenileme işlemleri Anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurusunu yapan öğrenciler için sırasıyla kayıt ders seçimi ve banka ödeme bilgisi oluşacaktır. AÖF Açıköğretim fakültesi okumak isteyen öğrencilere uzaktan eğitim tekniğiyle önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olma fırsatı sağlamaktadır. AÖF Açıköğretim fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerin her sene kayıt yenileme işlemlerini yaptırması ve ücretlerini belirtilen bankalara yatırarak kayıt yenileme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Tabi bunların yanı sıra ders seçimi işlemleride gelen menüler arasında bulunduğundan ders seçimini de mutlaka yapmak durumundadır. Aöf güz dönemi kayıt yenileme işlemleri her sene Ekim ayının ilk haftasında başlamaktadır.

2020-2021 AÖF Açıköğretim Fakültesi Kayıt Yenileme Ne Zaman başlıyor?

2020-2021 eğitim öğretim yılı AÖF güz dönemi kayıt yenileme işlemleri 5 Ekim 2020 tarihinde başlayarak 15 Ekim 2020 tarihinde son bulacaktır. Mazeretinden dolayı bu tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler mazerete belgelerini sunarak 16 Ekim 2020 tarihinde yaptırabileceklerdir. Başvurular 5 Ekim 2020 saat 09.00 itibariyle başlayacak olup 15 ekim 2020 tarihinde saat 17.00 son bulacaktır.

Aöf Kayıt yenileme İşlemleri Nasıl Olacak

AÖF öğrencileri için Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan kayıt yenileme rehberine göre kayıt yenileme işlemlerin başlayan öğrenciler için ders seçimi aşaması tamamlanmadan kayıt yenileme ücretlerinini yatırılacağı banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve bu yüzden öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri tamamlanmayacaktır.aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden kendi şifresi yada e-devlet şifresi ile kayıt yenileme işlemlerine başlayan öğrencilere 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimini yapacak ve banka ödeme bilgilerini devamında alacaktır.

İşte adım adım AÖF kayıt rehberi;

1- AÖF DERS SEÇİMİ

2- 2- AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİNİ ÖDEME

3- 3- AÖF KAYIT OTOMASYONUNDAN KAYIT KONTROL ETME

4- 4- DERS KİTAPLARINI E-KAMPÜSTE GÖRÜNTÜLEME

AÖF Kayıt Yenileme Ücreti hangi Bankaya nasıl yatırılacak

AÖF kayıt yenileme işlemine başlayan öğrenci için müteakiben ders seçme menüsü açılacak ders seçimini yapan öğrencimize ödeme bilgileri sayfası açılacaktır. Ödeme bilgilerini alan öğrenci ilgili bankalara ödemesini yaptıktan sonra kaydını yenilemiş olacaktır. AÖF kayıt yenileme ücretinin detayında ise güz dönemi öğretim gideri, dönem öğretim ücreti ve Dönem katkı payı ödemeleri bulunmaktadır. Kayıt yenileme ücretleri 5 Ekim 2020 ile 15 Ekim 2020 tarihleri arasında Ziraat Bankası ATM.lerinden kartlı ve ya kartsız olarak mobil bankacılık veya internet bankacılığı yada bankamatiklerden ödemelerinin gerçekleştirebilecektir. Burda dikkat edilmesi gereken hususu kayıt yenileme tarihini son gününde kredi kartıyla ödeme yapılamayacağıdır. Bunun nedeni ise kredi kartın ödemesinin provizyonleri birgün sonra geçtiğinden dolayı son güne kredi kartı ödemesini bırakmamanızdır.

Son olarakta AÖF 2020-2021 yılı sınav takvimini nasıl olduğudur. Sınav takvimi ise 12-13 Aralık 2020 tarihlerinde ara sınav yapılacak, 16-17 Ocak 2021 tarihlerinde dönem sonu sınavının yapılacağı ve 10-11 Nisan 2021 tarihinde bahar dönemei ara sınavı ve 29-30 Mayıs 2021 tarihinde ise dönem sonu sınavı yapılacaktır. Yaz okulu sınavı ise 08 Ağustos 2021 tarihinde yapılacaktır. Kayıt yaptıran öğrencilere şimdiden başarılar diliyoruz.

Haber Kaynağı: Kamu Manşet