Müge Anlı'dan 'Bir TV programcısı değildir savcı' diyen Abdulhamit Gül'e yanıt

Müge Anlı, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ‘Savcı, bir TV programcısı değildir. Varsa bir delilin arkadaş, onun yeri adliyedir, karakoldur.’ sözlerine yanıt verdi

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır davasını tüm Türkiye konuşurken, olayı programına taşıyan ve aydınlatmaya çalışan Müge Anlı, hedef haline getirilmişti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ‘Savcı, bir TV programcısı değildir. Varsa bir delilin arkadaş, onun yeri adliyedir, karakoldur.’ sözlerine, Müge Anlı'dan yanıt geldi.

Programda konuşan Müge Anlı, “Her fırsatta her mecrada anlattım. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ne savcı, ne hakim, ne jandarma, ne de polisim. Sadece gazetecilik yapıyorum. Bunu yaparken de vicdanımın sesini dinliyorum. Programıma katılan mağdurların yada şüphelilerin ne dostu ne düşmanıyım.

30 yıldır gazetecilik yapıyorum. Sürekli sarı basın kartı sahibiyim. Gazetecinin görevi haberi ortaya çıkarmak için araştırma yapmak, bilgileri toplamak, doğrulatmak ve bu bilgiler içinde yorumlamaktır. Sadece ben değil, tüm meslektaşlarım aynı uğurda bu ilkeler çerçevesinde ter döküyoruz. Bizim görevimiz iddiaları ortaya koymaktır. İnsanların acılarını görmezden gelemeyiz, hak arayışlarında onları yalnız bırakamayız." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, isim vermeden Müge Anlı'nın programını eleştirerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin."

Etiketler
Aleyna Çakır cinayeti Adalet Bakanı Karakol Müge Anlı