Muş'ta deprem! Bitlis ve diğer çevre illerde de hissedildi

Muş'ta 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Muş'ta deprem! Bitlis ve diğer çevre illerde de hissedildi

Muş'un Korkut ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 17.48'de Muş'un Korkut ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin 16,24 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Muş Valisi İlker Gündüzöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Korkut'ta yaşanan depremle ilgili şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durum ulaşmadığını söyledi.

Deprem başta Bitlis olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Vali Gündüzöz. "Yaşanan depremin ardından 112, jandarma ve AFAD ekiplerimiz çalışma başlattı. Şu an bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil. Ekiplerimiz köylerde araştırma yapıyor" dedi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Muş'ta merkez üssü Korkut ilçesi olan Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Muş'un Korkut ilçesinde saat 17.48'de 4,7 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Muş'un Korkut ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğünde deprem nedeniyle valilik tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Saat 17.48’de Korkut ilçemiz merkezli 4.7 şiddetli deprem meydana gelmiştir. Muş merkezde de hissedilen depreme ilişkin bir olumsuz durum şu ana kadar intikal etmemiştir. Kolluk kuvvetlerimiz ile Afad ve sağlık teşkilatımız teyakkuzda olup şu an için bir sıkıntı görülmemektedir" denildi.

AFAD EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

Depremin hemen ardından Jandarma ve Türk Kızılay ekipleri Korkut ilçesine bağlı Sazlıkbaşı ve Yünören köylerinde AFAD ekipleri inceleme başlattı.

AFAD ekipleri, çatlakların meydana geldiği yapıları kontrol ederken, vatandaşlardan bilgi aldı. Yetkililer, havanın kararması nedeniyle hasar tespitini sabah sürdürmeye karar verdi.

Etiketler
Son Depremler Bitlis Muş