Tesettür modasında en trend tunikler

Tesettür giyim günümüzde belki de en çok ilgi gören alanların başında geliyor.

Tesettür modasında en trend tunikler

Farklı tarz ürünleri ile birçok mağaza internette ve piyasada satış yapabiliyor. Buna ek olarak tesettür giyim anlamında ikinci el ürünlerin satışının gerçekleştiği uygulamalar ve bunları kullanan binlerce insan sektörün hareketlenmesini sağlıyor. Farklı ürünlerin üretilmesi de tam olarak bu hareketlilik sonucu ortaya çıkıyor. Her geçen gün yeni modellerde ve farklı özelliklerde tesettür giyim ürünleri satışa sunuluyor. İnsanların ilgisi çok olduğu için bu alandaki ürünler sık sık güncelleniyor. Ayrıca her bütçeye uygun bir ürün satılabiliyor.

Tesettür giyim içinde yer alan ve önemli ürünlerin başında gelen bir ürün bulunuyor. Bu ürün tunik olarak karşımıza çıkıyor. Tunikler özellikle genç kesimin sıklıkla kullandığı ver rahatlığı açısından başvurduğu bir ürün oluyor. Fiyat açısından da her bütçeye uygun bir tunik bulunabiliyor. Tunikler her geçen gün artan ilgiden dolayı güncelleniyor ve farklı modeller ile satışa sunuluyor. Renk, desen ve kumaş türü gibi etkenler bu modellerin oluşmasını sağlıyor. Belden büzgülü, önü düğmeli, yakası değişik türlerde olan tunikler ile birçok insan bu alandaki ihtiyacını karşılayabiliyor.

Yazlık Tunik Modelleri

Genel bir arama yapıldığı takdirde birçok tunik modelinin olduğu göze çarpıyor. Tunik modellerine uygun eşarplar ve şallar da piyasada yer alıyor. Bu tunik modelleri incelendiğinde ilk olarak belden büzgülü modeller dikkat çekiyor. Bu modellerde bel kısmında olan kemere benzer yapı ile tunik bel kısmın göğüs hizasına kadar düz ilerliyor. Alt kısımda ise etek gibi genişleyen bir yapıya sahip oluyor. Diğer bir model ise göğüs kısmı taşlı yapıya sahip tunikler oluyor. Taşlı yapıya sahip tunikler ile parlak ve şık gözükmek mümkün oluyor. Özellikle güneşte parlayan bu taşlar ile şık bir görünüm elde ediliyor. Başka bir model ise önden düğmeli olarak piyasada yer alıyor. Bu modeller genellikle gömleğe benzer yapısı ile dikkatleri çekiyor. Fakat gömlekten farklı bir kumaş yapısı ve rahatlığı oluyor. Bahsi geçen sebeplerden dolayı birçok insanın bir numaralı tercihi oluyor.

Farklı modeller incelendiğinde tunik modellerinin dantel detayları da içerdiği gözlemleniyor. Dantel detaylı ve işlemeli özel tunikler bulunabiliyor. Bu tunikler şık bir görünümün yanı sıra uygun fiyatları ile de kullanıcısına avanta sağlıyor. Farklı değişik tarz modellere ek düz tunikler de bulunuyor. Düz modeller her türlü şal ile kombin yapılarak giyilebiliyor. Bu artıları sebebiyle birçok insan tarafından tercih ediliyorlar. Bazı kısa tunikler de bulunuyor. Kısa tunikler ise etek ile tercih ediliyor. Normal uzun tuniklerin etek ile giyilmesi durumunda etek kaybolabiliyor. Sonucunda ise hoş bir görüntü oluşmuyor. Bu sorunu çözmek için kısa tunikler kullanılabiliyor. Etek bedeni gizlediği için tekrar tunikle gizlemeye gerek kalmıyor. Ayrıca tunik eteğin verebileceği rahatsızlığın daha fazla olmasını engelliyor.

Yazlık Tunik Fiyatları Ne Kadar?

Yazlık tuniklerin fiyatları türe göre değişebiliyor. Fakat önemli nokta her bütçeye uygun bir tuniği bulunması olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bütçe düşük ise belirlenen fiyat aralığında çok kaliteli bir tunik bulunabiliyor. Tunik ve ferace gibi ürünlerde kalite önem taşıyor. Yeterli düzeyde kaliteli ürünler tercih edilmez ise kullanım süresi çok kısa olabiliyor. Bu ise ek masrafların oluşmasına ve yeniden alışveriş yapılmasına sebebiyet verebiliyor. Bahsedilen durumları yaşamamak için kalitesinden emin olunan tunikleri tercih etmek gerekiyor.

Yazlık olan modellerin daha ince olduğu gözlemleniyor. Daha ince ve özel olan bu ürünlerin fiyatları makul seviyelerde oluyor. Fiyatı artıran faktörler işçilik olarak belirtiliyor. Ürün üzerinde yapılan işçilik arttıkça ürünün de fiyatı yükseliyor. Fiyatla beraber görünüş ve kalite de artıyor. Kaliteli bir tunik için çok yüksek miktarlarda paralar da ödemek gerekmiyor. Normal bir fiyata kaliteli bir tunik alınabiliyor. İyi bir araştırma yapmak bu aşamada önem taşıyor. İyi bir araştırma sonucunda en uygun fiyatlı ve en güzel modele sahip tunik kolaylıkla bulunabiliyor. Ferace, tunik ve kap gibi ürünlerde fazla modelin olması bu işlemi kolaylaştırıyor.

Hangi Tür Kumaşa Sahip Tunikler Daha İyidir?

Her kumaşın farklı bir avantajı oluyor. Bu yüzden tunik seçerken sadece kumaş yapısının nasıl olduğu ile ilgilenmek mantıklı olmayabiliyor. Polyester, kot, koton, viskon, şifon gibi kumaş türleri tuniklerde karşımıza çıkıyor. Kimisi kırışmaz yapısı ile dikkatleri toplarken kimisi ise eşsiz görünümü ile herkesin ilgisini çekiyor. Kumaş türünden ziyade ürünün kalitesinin nasıl olduğuna dikkat edilmesi bu anlamda önem taşıyor. Eğer kaliteli bir ürün satın alınmak isteniyorsa yapısı, modeli, kumaş kalınlığı ve özellikleri gibi detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Sadece fiyata takılmak burada kalitesiz ürün alımına sebebiyet verebiliyor. Bahsi geçen durumları yaşamamak ve en kaliteli tuniği satın almak için fiyattan ziyade tuniğin özelliklerine bakılması gerekiyor.

Yaz Aylarında Tunik Seçerken Bunlara Dikkat

Yaz aylarının geldiği şu günlerde tunik seçerken önem taşıyan bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu noktalardan ilki tuniğin hava alıp almamasıdır. Hava alan bir yapıya sahip tunikler gün içinde evde veya dışarıda daha serin kalmanızı sağlayacaktır. Hava almayanlar ise terlemenize ve gününüzün berbat geçmesine sebebiyet verecektir. Diğer bir nokta ise yapısı itibariyle terletmeyen kumaşlardan yapılmış olmasıdır. Terletmeyen kumaş ile yapılan tunikler yaz aylarında kolaylık sağlayacak ve rahat etmenize imkân verecektir. Ayrıca tuniğin ütüsü de problem olabilir. Ütü tutmayan tuniklerin satın alınması her an ütü ile uğraşmaya ve en küçük bir hamlede bile ütülü tuniğin ütüsüz hal almasına sebebiyet verebilir. Bunun önüne geçmek için ütüye karşı daha iyi olan kumaşlar tercih edilmelidir.

Her Bedene Uygun Tunik Bulunuyor

Bedenler incelendiğinde farklı beden ve modelde birçok tuniğin bulunduğu göze çarpıyor. Beden ölçüleri sayılar ile ifade ediliyor. 34 bedenden başlayan tunikler 56 bedene kadar çıkabiliyor. Battal boy olarak geçen 56 bedenden sonraki bedenler özel olarak üretiliyor. Burada boy faktörü de önem taşıyor. Tunik için sadece beden değil boy da seçim faktörü olabiliyor. Daha uzun bir ürün almak isteyenlerin mutlaka ürün özellikler içerisinde yer alan ürün boyunu incelemesi gerekiyor. Eğer bu işlem yapılmaz ise çok kısa veya uzun ürünler alınabilir. Alt kısma giyilecek olan ürüne göre bu tunik boyunun belirlenmesi gerekiyor.
Tunik boyu etek giyenler için çok daha kısa olabiliyor. Fakat pantolon giyecekler için diz kapağına kadar kapanması önem taşıyor. 0-100, 101-120 ve 120+ olarak farklı seçenekler kullanıcıya sunuluyor. Etek ile kombin yapacakların ilk seçeneği seçmesi ve buna göre ürün alımı gerçekleştirmesi gerekiyor. Orta boy ve uzun boy olan ürünler ise herkesin giyebileceği ürünler oluyor. Ayrıca kendi boyunuza göre de tunik boyu belirlemek mümkündür. Çok uzun olmayan birisinin 120+ olan tunikleri seçmesi estetik açıdan iyi olmayabilir. Bu gibi sorunlar olmaması için boy dikkate alınmalı ve ona göre tunik seçimi yapılmalıdır. Buna ek olarak beden de dikkatle seçilmeli, dar veya geniş olan tunikler tercih edilmemelidir.

SPONSURLU İÇERİK