2017'de AKP'ye ziyaret: Hiranur Vakfı yöneticilerinin tartışma yaratacak fotoğrafı

6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi skandalı ile gündeme gelen Hiranur Vakfı'nın yöneticilerinin 2017 yılında AKP Sancaktepe İlçe Başkanı'nı makam odasında ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

2017'de AKP'ye ziyaret: Hiranur Vakfı yöneticilerinin tartışma yaratacak fotoğrafı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle “evlendirdiğinin” ortaya çıkması kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Ortaya çıkan skandalın ardından Hiranur Vakfı, internet sitesinden kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in geçmişini kaldırdı, ardından siteye ulaşılamamaya başladı.

AKP İLÇE BAŞKANI İLE FOTOĞRAF

Yusuf Ziya Gümüşel’in daha önce AKP Ataşehir ilçe Başkanı İsmail Erdem tarafından makam odasında ağırlandığına dair fotoğrafı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün paylaştı. Medyascope'tan Okan Yücel'in haberine göre; 2017’nin mayıs ayında ise Hiranur Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Adem Coşkun ve genel koordinatör Mustafa Kul’un AKP’nin o dönemdeki Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir’i makam odasında ziyaret ettiğine dair fotoğraf da ortaya çıktı.

2017'de AKP'ye ziyaret: Hiranur Vakfı yöneticilerinin tartışma yaratacak fotoğrafı - Resim : 3

2017'de AKP'ye ziyaret: Hiranur Vakfı yöneticilerinin tartışma yaratacak fotoğrafı - Resim : 4

MUSTAFA KAMALAK İLE YEMEK

Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Adem Coşkun, Şubat 2016’da ise Saadet Partisi kongresine katıldıktan sonra o dönemki Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile yemek yemişti. Adem Coşkun, 2018’de ise Türkiye’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde PYD/YPG’ye karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu için “313 adet kurban” keseceklerini açıklamıştı.

Etiketler
Hiranur Vakfı Sancaktepe