Erdoğan Ayasofya tartışmaları için ne diyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ayasofya'nın ibadete açıldığı ilk cuma namazı sırasında Atatürk'e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yarattığı krize Erdoğan'ın yaklaşımını yazdı.

Erdoğan Ayasofya tartışmaları için ne diyor?

Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü isim vermeden lanetleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tartışılmaya devam ediliyor. Tartışmaların yanında Erbaş hakkında suç duyuruları da yapılıyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tartışmalara olan yaklaşımını İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a sordu.

Aldığı yanıtı bugünkü köşesine taşıyan Selvi, şunları yazdı:

Ayasofya’nın açılışı ile milletimizin 86 yıllık hayalini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, suni rejim krizi oluşturma çabalarına nasıl baktığını merak ediyordum.

O nedenle doğrudan işin kaynağına, yani İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a sordum. “Cumhurbaşkanımızın gözünde bu tartışmalar, gündemi zehirlemek için üretilmiş hükümetimizin son dönemde elde ettiği başarıları gölgelemek üzere sahaya sürülmüş suni ve bir o kadar da sorunlu tartışmalardır” dedi. Erdoğan’ın bu tür tartışmalardan rahatsız olduğunun farkındaydım. Çünkü Erdoğan, açık siyaset yapar. Fahrettin Altun işte o noktaya dikkat çekti, “Cumhurbaşkanımızın tavrı açık ve nettir. Ne yazık ki Cumhurbaşkanımızın siyaseti ile açık ve net kavramlar ve hedefler üzerinden rekabet edemeyenler, bu ülkede yıllar yılı yapay rejim krizleri üretmeye çalışmışlardır. Bu son tartışmalar da bu rejim krizi üretmek isteyen vesayet sevdalılarına malzeme oluşturmak arzusundan başka bir şey değildir. Gel gelelim bunların Türkiye sosyo-politik gerçekliğinde bir yeri yoktur. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın gündeminde de hiç ama hiç yer tutması da söz konusu değildir” diye konuştu.

Bir de benden uyarı. Vesayetle savaşarak gelen Erdoğan, suni rejim krizleri üzerinden yeni vesayet odakları oluşturulmasına izin vermez.

Etiketler
Ayasofya tartışması Rize Abdulkadir Selvi Ali Erbaş