Ayasofya'daki mozaik ve fresklerin nasıl kapatılacağına ilişkin yeni iddia: TÜBİTAK el attı

Ayasofya’daki mozaik ve fresklerin nasıl kapatılacağı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre TÜBİTAK, Şişecam’a namaz saatlerinde mozaik ile freskleri karartacak ve diğer saatlerde ise gösterecek bir cam üretme görevi verdi.

Ayasofya'daki mozaik ve fresklerin nasıl kapatılacağına ilişkin yeni iddia: TÜBİTAK el attı

Ayasofya’nın ibadete açılması ile birlikte mozaik ve fresklerin nasıl kapatılacağına ilişkin soru işaretleri giderilmiş değil.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklama yapmış ve namaz saatlerinde fresklerin kapatılacağını söylemişti.

Ayasofya’daki mozaik ve fresklerin nasıl kapatılacağı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Odatv’nin haberine göre, TÜBİTAK, Şişecam’a namaz saatlerinde mozaik ile freskleri karartacak ve diğer saatlerde ise gösterecek bir cam üretme görevi verdi.

Şişecam’ın üreteceği cam ile bir düğmeye basılarak namaz saatlerinde mozaik ve freskler karartılacak ve diğer saatlerde ise normale dönecek.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 'Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde Yürütülecek Koruma, Geliştirme, Tanıtım ve Yönetim Faaliyetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü'nü imzaladı.

İmza töreninde konuşan Erbaş, "İnanıyorum ki Ayasofya'nın ziyaretçileri daha da artacak. Sadece ülkemizden değil yurt dışından da Ayasofya'yı götürmek için milyonlarca insan gelecek. Allah yapacağımız faaliyetlerde yardımcımız olsun. Yapacağımız protokolün hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Etiketler
Ayasofya tartışması