Evli olduğu kadını darbettiği belirtilen HDP'li vekil hakkında 'uzaklaştırma' kararı

Evli olduğu Ebru Işık'ı darbettiği belirtilen HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında “uzaklaştırma” kararı alındı.

Evli olduğu kadını darbettiği belirtilen HDP'li vekil hakkında 'uzaklaştırma' kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Mensur Işık’ın dün gece saatlerinde, evli olduğu Ebru Işık'ı Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan evinde darbettiği iddia edildi. Ebru Işık'ın hastaneye götürülmesi üzerine olayın adli mercilere yansıdığı belirtildi.

Etimesgut ilçesinde bulunan bir özel hastanede tedavi olan Ebru Işık’ın, evli olduğu erkek hakkında şikayetçi olduğu ve sonrasında konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında HDP’li Işık hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ifade edildi.

HDP KADIN MECLİSİ: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

HDP Kadın meclisi şiddet olayına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu sabah saatlerinde, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığı haberi medyaya yansıdı. Basına yansıyan kadına yönelik bu şiddetle ilgili kadının beyanını esas alarak gerekli araştırmayı başlattığımızı belirtmek isteriz.

Kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele, HDP Kadın Meclisi olarak varlık ve mücadele gerekçemizdir. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağız ve bununla mücadele etmekte ısrarlı olacağımızı bir kez daha kadınlar başta olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Konuyla ilgili durumu araştırdığımızı ve gerekli mekanizmaları işleteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Etiketler
Kadın cinayetleri Muş HDP Milletvekili