ESHOT'ta 'koronavirüs' krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım şirketi ESHOT’ta çalışan 16 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

ESHOT'ta 'koronavirüs' krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ulaşım kurulu olan ESHOT’ta koronavirüs şoku yaşanıyor.

Dün Genel Müdür Erhan Bey ve eşinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Genel Müdür Yardımcısı Kader Sertpoyraz ile atölye 5 işçinin ve 9 şoförün koronavirüs testleri pozitif çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan test başvurusuna ise olumsuz yanıt verildiği ortaya çıktı. Bu duruma isyan eden ve ESHOT’te örgütlü olan DİSK Ege Bölge Temsilciliği verilen yanıta isyan etti. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tarafından yapılan açıklamada İl Sağlık Müdürlüğü eleştirilirken 6331 sayılı yasaya uygun olarak iş bırakma eylemi yapabileceklerini söyledi.

‘İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir’de kaos mu çıkarmak istiyor’ diyen Sarı, “Acil durumdaki bu tür işlerde çalışmakta olan, halkla iç içe olan kurum ve kuruluşlardaki işçi arkadaşlarımızın testten geçirilmesi talebimiz il sağlık müdürlüğü tarafından reddedilmiştir. Aslında bu yapılan üyelerimizin değil İzmir halkının sağlığını tehlikeye atmaktan başka bir şey değildir. Covid-19 testi ısrarlı bir şekilde hala yapılmamaktadır. İl sağlık müdürlüğü bu konuda ısrarcı olmaya devam ederse yarın İzmir halkının ulaşımını kimlerle yapacağını buradan sormak istiyoruz. Acaba il sağlık müdürlüğü bu kararlarıyla İzmir’de bir kaos mu yaratmak istemektedir? Sağlık bakanlığının her gün yapmış olduğu günlük açıklamalarda on binlerce test yapıldığı ifade edilirken 3200 şoför ve üyemize neden ısrarla test yapılmamaktadır? Elimizde her türlü test kiti var derken adlarını bile sonradan öğrendiğimiz ülkelere bu kitler gönderilirken İzmir halkının sağlığı neden riske edilmektedir? İl sağlık müdürlüğü bu taleplerimizi karşılamazsa İzmir’de yaşanacaklardan tüm sorumluluk kendilerine aittir” dedi.

Durumun iç açıcı olmadığını ve eğer düzenlemeler olmazsa 6331 Sayılı yasaya uygun olarak iş bırakma eylemi yapabileceklerini söyleyen Başkan Sarı, “Şoförlerimiz günlük 1 milyon yolcu taşıyorlar. Eğer böyle giderse 6331 sayılı yasaya uygun olarak 14 gün sonra greve gideriz, iş durdururuz. 4 bin çalışanın 3200’ü şoför... En tehlikeli dönemdeyiz. Özellikle sahil bölgesi tıklım tıklım… Çok fazla yolcu var. İnsanlara binme diye zorlayamıyoruz. Yüzde 50 oranının yakında zamanda kalkacağı konuşuluyor” dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi