İstanbul Rumeli Üniversitesi ve HADO Türkiye protokol imzaladı

İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile HADO Türkiye arasında iş birliği protokolü hayata geçirildi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi ve HADO Türkiye protokol imzaladı

İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile HADO Türkiye arasında iş birliği protokolü hayata geçirildi.

Bu anlaşma; iki kurumun Teknospor çalışmalarını, bilimsel faaliyetleri, girişimcilik etkinliklerini, staj ile eğitim-öğretim imkânlarını ve sektörel iş birliklerini kapsamaktadır.

İmzalanan bu protokolle; İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde her iki tarafın bilim insanları ve konunun profesyonellerince hazırlanmış ortak araştırma ve projelerin oluşturulması amaçlanmaktadır. Ayrıca; Rumeli Üniversitesi ile HADO Türkiye, Teknospor alanında her türlü antrenörlük eğitimi ve sporcu yetiştirme programında birlikte rol alıp, birbirlerine de katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda; Prof. Dr. Hüseyin Can İkizler, Doç. Dr. Yeşer Eroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Figen Çiloğlu, Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Güler ve Dr. Öğr. Üyesi Dudu Banu Çakar’ın bulunduğu Bilim Kurulu oluşturuldu.

Covid-19 pandemi sürecine rağmen birbirinden önemli anlaşmalar imzaladıklarını kaydeden HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir, “Uzak Doğu’da şampiyonaları düzenlenen ve Olimpiyat Oyunları’nda yer almasına kesin gözle bakılan HADO’nun ülkemizdeki oyun severlerle buluşmasından büyük heyecan duyuyoruz. Haziran ayı içerisinde TESFED ile imzaladığımız anlaşmayla HADO, ülkemizde espor ailesine resmen katılmıştı. Bugün de İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile yapmış olduğumuz protokol, HADO’nun akademik anlamda hak ettiği konuma gelmesi açısından büyük önem taşımaktadır. İstanbul Rumeli Üniversitesi ile HADO sporcuları ve antrenörlerinin yetiştirilmesinin yanı sıra; ortak projeler de planlamaktayız. Bu anlaşmanın espor ailesine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

HADO Hakkında Artırılmış gerçeklik ekipmanları ve bir yazılım aracılığıyla üçer kişiden oluşan ve iki takımla oynanan HADO, geleneksel yakar top oyununun hızlandırılmış ve dijitalleştirilmiş bir versiyonu olarak dikkat çekiyor. Basit kuralları sayesinde sporcuların kolayca adapte olabildiği HADO, oyuncuların fiziksel ve mental gelişimine katkı sağlıyor. Ayrıca; takımların ve oyuncuların bireysel performanslarını test ederek, geliştirmelerine de olanak tanıyor.

Takım sporu olan HADO, aktif spor yapan genç nesilden, öğrencilere, kurumsal çalışanlardan ailelere uzanan geniş bir kesime hitap ediyor. HADO, dijital sporlarla uğraşan e-sporculara daha fazla fiziksel aktivite yapma, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerine de iklim koşullarından etkilenmeden sportif aktivite imkânı sağlıyor. HADO; hemen her yaştan kişinin e-spor yoluyla fiziksel aktivite yapabilmelerini ve takım ruhunu geliştirmelerine olanak tanıyor. Bunun yanı sıra HADO, çekirdek aileler için de kuşak çatışmalarına karşı ortaklaşa spor yaparken, iletişimlerinin gelişmelerini sağlayan bir
ortam yaratıyor.

Etiketler
Türkiye Üniversite