Meclis'e alınmayan baro başkalarından bank hatırası

Dört gün boyunca TBMM Çankaya Kapısı’nda direnen baro başkanları, ilk gün dinlenmeleri için Çankaya Belediyesi'nin gönderdiği ancak engelleme sonucu CHP’li milletvekillerinin taşıdığı banklara “hatıra imzası” attı.

Meclis'e alınmayan baro başkalarından bank hatırası

Çoklu baroyu öngören ve Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifine karşı baro başkanları, TBMM Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelere alınmadı.

Komisyonda sert tartışmalar yaşanırken, baro başkanları da TBMM Çankaya Kapısı’nda beklemeye başladı. Dört gün boyunca TBMM girişinden ayrılmayan ancak komisyona katılamayan baro başkanlarının direnişi, Türkiye gündemine oturdu.

İlk gün, Çankaya Belediyesi baro başkanlarının oturmaları için bank gönderdi. Polis bankı alana almayınca CHP’li milletvekilleri devreye girerek bankları taşıdı.

“Büyük Savunma Mitingi” yapmak isteyen baro başkanları, gelen yasak üzerine savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Adliyeye giden baro başkanları, basın açıklaması sonrası biber gazlı müdahale ile karşılaştı. Hukuk mücadelesi veren baro başkanları, TBMM önünde dört gün süren direnişlerinin sonunda engellemeler sonucu alana alınan banklara “hatıra imzalarını” attı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu bankta hak, hukuk adalet mücadelesinden vazgeçmelen, yurdun dört bir yanından gelerek Meclis’in kapısında bekletilen baro başkanlarının imzası var. Bu yaşanılan olağanüstü günlerin hatırda daima yaşayacak ve asla unutulmayacak” paylaşımı yaptı.

Etiketler
Çoklu baro sistemi TBMM Çankaya