Keratin saç botoksu nedir, saç botoksu ne işe yarar?

Saçlar da cilt gibi zamanla yaşlanır, güçsüzleşir ve sağlığını yitirir.

Keratin saç botoksu nedir, saç botoksu ne işe yarar?

Saçlar da cilt gibi zamanla yaşlanır, güçsüzleşir ve sağlığını yitirir. Fakat, eğer saçlarda normalden daha fazla kırık gözlemleniyorsa, saç uçlarındaki çatallaşmalar gözle görülür şekilde arttıysa, buna acil bir çözüm bulmak gerekecektir. Peki, saçlarınızın yaşlandığını nasıl anlarsınız?

Kopmuş bir saç telini alınır ve elastikliğine bakılır, eğer saç teli hemen kopuyorsa bu saçların yaşlandığının göstergesidir. Bunu engellemek için, aynı cilde uygulanan botoks mantığıyla saçlara da botoks yapılmaktadır. Saç botoksu, saça ihtiyaç duyduğu protein ve aminoasitleri sağlar. Bu sayede saçlar eski dolgunluk ve parlaklığına kavuşur, pürüzsüzleşir ve kabarıklığı azalır. Peki, saç botoksu nedir, saç botoksunun içeriğinde de cilde uygulanan botokstan mı vardır, saç botoksu ürünleri nelerdir ve evde saç botoksu yapmak mümkün müdür? Tüm cevaplar için okumaya devam edin.

Keratin saç botoksu nedir, saç botoksu ne işe yarar? - Resim : 1

Saç Botoksu Nedir?

Saça botoks, aslında botoksun ana bileşeni olan botulinum toksini içerir. Cilde uygulanan botoks nasıl kasları gevşetip cildi yumuşatıyorsa, doğal keratin yüklemesi yapan saç botoksu da saçların dolgunluğunu ve pürüzsüzlüğünü sağlamak için tek tek tüm saç tellerini doldurur ve yumuşatıp tedavi eder. Böylece saçlar gençleşerek güçlenmiş olur.

Saç Botoksu Ürünleri İçeriğinde Ne Bulunur?

Saç botoksu aslında saç tellerini keratin gibi besleyici dolgu maddeleriyle kaplayan derin bir bakım tedavisidir. Doğal saç botoksu, saçların daha dolu ve parlak görünmesini sağlamak için her saç telindeki kırık veya ince alanları doldurur. Saç botoksunun içerdiği malzemeler kullanılan ürününe göre değişkenlik gösterir. Saç botoksu ürünleri içeriğinde saçı yumuşatmaya ve esnetmeye yönelik malzemeler; havyar yağı, B-5 vitamini, E vitaminleri, kolajen kompleksi gibi malzemeleri de kullanabilir.

Saç Botoksunu Kimler Kullanabilir?

Saç botoksu yaptıranlar genelde bölünmüş saç uçlarına, ince saçlara, hacim veya parlaklığı eskisi gibi olmayan saçlara sahiptirler. Bu tedavi, saçlarını düzleştirmek istenen kıvırcık saçlara da uygulanabilir. Asıl amacı düzleştirme olan saç botoksu yöntemi, keratinli doğal saç botoksu içeriğine ek olarak formaldehit içerir. Saçı beslerken düzleştiren bu uygulamanın ömrü 1 ila 2 ay kadardır.

Keratin saç botoksu nedir, saç botoksu ne işe yarar? - Resim : 2

Saç Botoksu Nasıl Uygulanır?

Saç botoksu işlemi sırasında herhangi bir enjekte yapılmaz. Bunun yerine, doğrudan saç tellerine uygulanan bir kondisyonlama işlemi vardır. Tedavi kullanışlı ürünler sayesinde hem kuaförler hem de evde uygulanabilir. Saç botoksu uygulaması, saç tellerini açmak ve kütiküllerden arındırmak için şampuanla yıkama ile başlar. Daha sonra kökten uca masaj yapılarak botoks saça tamamen sürülür. Saçlar, 45-90 dakika boyunca o şekilde bırakılır. Bu bekleme süresinin sonunda saçlar kurur. Saçlar sadece su kullanılarak yıkanıp durulanır. Ardından keratinli saç maskesi saça 15 dakika uygulanır ve saçlar son defa durulanı. Saç botoks ve keratin yükleme seti edindiğiniz taktirde, tüm bu adımları rahatlıkla uygulayabilir ve evde kolaylıkla saç botoksu tedavisi yapabilirsiniz. Tedavi bittikten sonra saçlardaki değişiklik ve iyileşmeyi açıkça göreceksiniz.

Saç Botoksu Ne Kadar Etkilidir?

Saç botoksu son yılarda oldukça popüler. Uzun soluklu sonuçlar almak için bir profesyonelden yardım alabilirsiniz. Yine de saç botoksunun etki süresi kişiden kişiye değişmektedir. Ancak ortalama olarak 2-4 ay mutlak etkisi sürmektedir. Etkisini olabildiğince korumak için düşük sülfatlı veya sülfatsız şampuan kullanılması önerilir.

Saç Botoksu Güvenli Midir?

Yapılan araştırmalarda saç botoksunun tamamen sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır. Ancak her tedavinin yan etkileri olduğu gibi saç botoksunda da cilt tahrişi veya alerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler nadiren de olsa görülebilir. Bu yan etkilerin en aza indirgenmesi için botokslu içeriğin cilde temas etmesi engellenmelidir.