Vahşice katledildiler: Kadın cinayetleri zaman aşımına mı uğrayacak?

Tarihin karanlık sayfalarından iki ayrı kadın cinayeti... Çağla ve Hande... Öldürüldüklerinde biri 15 diğeri 12 yaşındaydı. Cinayetler sonrası kan izleri saptandı ama katilleri hala bulunamadı. Şimdi ise bu cinayetler zaman aşımına uğrama aşamasında.

Vahşice katledildiler: Kadın cinayetleri zaman aşımına mı uğrayacak?

Çağla Tuğaltay ve Hande Çinkitaş... İkisi de hayatlarının baharını yaşayamadan vahşice katledilen iki çocuktu. Çağla 15, Hande henüz 12 yaşındaydı. İki cinayetin sırrı da aradan yıllar geçmesine rağmen çözülemedi.

Çağla bugün yaşıyor olsaydı, 30'lu yaşlarında okulunu bitirmiş o hep hayalini kurduğu anaokulunu açmış, hatta belki de sevdiği insanla mutlu bir yuva kurmuş olacaktı. Ancak henüz 15 yaşındayken cinayete kurban gitti.

5 HAZİRAN 2000'DE EVİNDE VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜ

Çağla Tuğaltay, 5 Haziran 2000 günü okuldan evine dönmüştü. Fulya'daki evlerinde yalnızdı, vahşice öldürüldü. Polis ekipleri, tüm delilleri topladı. Ev dağınık değildi, kapı zorlanmamıştı. Hiçbir değerli eşya çalınmamıştı. Tüm bu deliller, katilin eve zorla veya hırsızlık amacıyla girmediğinin kanıtıydı. En dikkat çeken ayrıntı ise fotoğraflara yansıyan yerdeki kanlı ayak izleriydi. Üstelik katil, evin mutfağına girip kana bulanan ellerini lavaboda durulamıştı.

BİRÇOK DELİL VAR AMA KATİL BULUNAMADI

Adli tıp incelemesi, katilin yüksek ihtimalle solak olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Üstelik Çağla'nın tırnak arasından alınan örnek, cinayetten tam 14 yıl sonra yapılan detaylı incelemeyle katilin bir erkek olduğunu ortaya çıkardı.

20 YIL SONRA 5 HAZİRAN'DA ZAMAN AŞIMINA UĞRAYABİLİR

Çağla'nın acılı annesi Gülnur Tuğaltay, katilin bulunabilmesi için çalmadık kapı, başvurmadık merci bırakmadı. Cinayetin üzerinden yıllar geçti. 5 Haziran'da genç kızın katledilmesinin 20. yıl dönümü olacak. Bu tarih, aynı zamanda bu canice cinayetle ilgili suçlama yapılabilecek son gün olacak.

CNN Türk'ün haberine göre, çözüme kavuşturulamayan bu dava, kanuna göre 20. yılında zaman aşımına uğrayacak.

HANDE 12 YAŞINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Tıpkı Çağla Tuğaltay'ın dosyasında olduğu gibi esrarını koruyan bir başka cinayet de 2001 yılında işlendi. 4 Ocak günü henüz 12 yaşında olan Hande Çinkitaş, Kadıköy'e bağlı İçerenköy'deki evlerinde hunharca öldürülmüş olarak bulundu. Küçük Hande'nin bulunduğu cinayet mahali, Çağla'nınkiyle kısmen benzerlikler taşısa d aslında daha dehşet verici detaylara sahipti. 12 yaşındaki Hande, vücudundaki 12 bıçak yarası ve kafasına aldığı çekiç darbeleriyle oracıkta can vermişti. Eve zorla girilmemişti, yani katil tanıdık olabilirdi.

4 OCAK 2001'DEKİ CİNAYET HALA ESRARINI KORUYOR

Katil, talihsiz kızın saçlarından bir kaç tutam kesilip olay yerine serpiştirmişti. Öyle ki Hande'nin avucunda da bir tutam saç bulunmuştu. Adli tıp, bulunan saçların kök hücreleri olmadığı için, o zamanın teknolojik imkanlarıyla kimlik tespiti yapamamıştı.

HANDE'NİN KATİL ZANLISI 19 YILDIR BULUNAMADI

Polis tutanaklarına göre Hande'nin katili olay yerini yeniden düzenlemek için uğraşmış, kimi delilleri polisin kafasını karıştırmak için özellikle ortalığa serpiştirmişti. Hande'yi öldürdükten sonra, makasla ya da kesici bir aletle Hande'nin saçlarını kesmiş, bu saçları Hande'nin iki avucuna koymuş, üstüne atmış ve bir kısmını da holün girişindeki duvara yapıştırmıştı.

HANDE'NİN DOSYASI OCAK'TA ZAMAN AŞIMINA UĞRAYABİLİR

Hande'nin cinayet davası 4 Ocak 2021'de zaman aşımına uğrayacak. Yani katil bulunmadığı takdirde dosya bir daha açılmamak üzere tarihin tozlu sayfalarına gömülecek.

Çağla Tuğaltay ve Hande Çinkitaş cinayetleri üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala sırrını koruyor. Aileleri ise dosyalardan zaman aşımının kaldırılarak soruşturmanın sürmesini istiyor.

Etiketler
Kadın cinayetleri