Din değiştirme işlemi e-Devlet üzerinden yapılabilecek

e-Devlet, ‘Nüfus kaydında din değişikliği’ sayfasını vatandaşların hizmetine açtı. e-Devlet’in yeni kullanıma açtığı hizmet ile mobil imza ya da elektronik imza ile vatandaşlar din değişikliği yapabilecek.

Din değiştirme işlemi e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Günün erken saatlerinde yapılan bir değişiklik ile artık vatandaşlar e-Devlet üzerinden inanç bilgilerini değiştirebilecekler. Daha önceleri İl Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılan bu işlem, artık online olarak gerçekleştirilebiliyor.

Din değiştirme işlemi e-Devlet üzerinden yapılabilecek - Resim : 1

e-DEVLET’TE İNANÇ DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden inanç / din değişikliği yaparak mevcut inanışınızı ya da felsefik görüşünüzü güncelleyebilirsiniz. Herhangi bir değişiklik sınırlandırması bulunmayan bu hizmet; Türkiye vatandaşı olan tüm kişilere açıktır.İnanç değişikliği yapabilmek için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kaydindaki-din-bilgisi-degisikligi-basvurusu adresine giriş yaparak; mobil imza ya da elektronik imza kullanarak sisteme girmeniz gerekmektedir.

Bunun ardından karşınıza çıkacak olan formu doğru ve güncel bilgileriniz ile doldurarak onaylayabilirsiniz. Kısa bir değerlendirme sürecinin ardından bilgileriniz sisteme işlenecektir.

Etiketler
Aydın e-Devlet