Türk Tabipleri Birliği'nden çağrı: 'Zonguldak Valisi bir halk sorunudur'

Türk Tabipleri Birliği, sağlık çalışanları hakkında skandal çalışmalarda bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı istifaya çağırdı.

Türk Tabipleri Birliği'nden çağrı: 'Zonguldak Valisi bir halk sorunudur'

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, önceki gün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanlarını enfekte oldukları için suçladı.

Bektaş, sağlık çalışanlarının “Kendilerini korumadıklarını” söyledi ve hastalığa yakalanarak kendilerine “yük olduklarını” savundu. Vali, sözlerinin devamında ise sağlıkçılar için barınma gibi ihtiyaçların çözüldüğünden bahsederken “Devletimiz onlardan ücret de almadı” dedi.

Gelen tepkiler üzerine Vali Bektaş, yaptığı açıklamasıyla amacının sağlık çalışanlarını üzmek olmadığını savunarak “Açık yüreklilikle özür diliyorum” dedi.

Vali Bektaş’ın skandal açıklamalarına tepkiler çığ gibi büyüdü. Türk Tabipleri Birliği yaptığı açıklamada “Zonguldak’ta zamanında; hasta verilerini açıklamayan, nitelikli ekipmanı ve uzman hekim desteğini sağlamayan, koordinasyonu iyi yapmayan, sağlıkçılara gerektiğinde yaygın test uygulamayanların kabahati yok; hastalanıp tedavi gören sağlık çalışanları suçlu öyle mi? Sağlık çalışanları en önde salgınla mücadele ederken onları koruma sorumluluğu olanlar bunu bir yük olarak göremez.”

Vali halk sağlığı sorunudur

Sağlık Emekçileri Sendikası ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hayatını ortaya koyarak sağlık hizmeti sunan, yeterli koruyucu önlem alınmadığı için hasta olan, mesai arkadaşlarını kaybederken canla başla mücadele etmeye devam eden sağlık emekçileri olarak Zonguldak Valisi’nin açıklamalarını kınıyoruz. Şahsi çıkarları uğruna sağlık emekçilerini hedef göstererek, ‘bedavadan yiyip içip yatıyorlar üstüne hasta oluyorlar’ diyerek bizleri suçlu ilan etmektedir. Zor koşullarda hizmet sunan hedef gösterilmesi, itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Zonguldak Valisi bir halk sorunudur. Derhal istifa etmelidir.”

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Zonguldak Ağrı