Gar Katliamı kurbanlarının ailelerine vekalet faturasına Bakanlık savunması: Yargının kararı

103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Garı katliamında mağdurların İçişleri Bakanlığı’na açtığı tazminat davalarında vekalet ücretlerinin ailelere ödettirildiği bakanlık tarafından da doğrulandı.

Gar Katliamı kurbanlarının ailelerine vekalet faturasına Bakanlık savunması: Yargının kararı

GERÇEK GÜNDEM- 103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Garı katliamında mağdurların İçişleri Bakanlığı’na açtığı tazminat davaları sonuçlanmaya başladı. İdari yargı, talep edilenin altında miktarlara hükmedince davalı taraf olan İçişleri Bakanlığı, kendi avukatlarının 4 bin ile 12 bin lira arasında değişen vekâlet ücretlerini mağdur ailelerden tahsil etmek için ailelere yazı gönderdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na verdiği soru önergesinde söz konusu davaların akıbetini ve yakınlarını kaybeden ailelerden vekalet ücreti istendiği iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

İçişleri Bakanlığı'nın Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine verdiği yanıtta, bugüne kadar 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garında meydana gelen terör saldırısında zarar görenler veya yakınları tarafından İçişleri Bakanlığı aleyhine tazminat istemiyle 359 adet dava açıldığı belirtildi.

Bu davalardan 7 tanesinin Bakanlık lehine, 3 tanesinin Bakanlık aleyhine kesin olarak sonuçlandığı ve 349 davanın ise devam etiği bilgisi verildi.

İçişleri Bakanalığı aleyhine sonuçlanan 54 dava için davacılara 4 milyon 539 bin TL ödeme yapıldığının belirtildiği yanıtta, avalarda nbirinin ise istinaf aşamasında olduğu bildirildi.

VEKALET ÜCRETİ MAHKEMENİN KARARI

İçişleri Bakanlığının yanıtında, "Davacılara ödenen tazminatlar ve Bakanlığımız lehine hükmedilen vekalet ücretleri Mahkemelerce verilen İdari Yargı kararları doğrultusunda belirlenmektedir." denilerek davacı yakınlarına yargılama giderlerinin rücu ettirildiği kabul edildi.



Etiketler
Ankara Bakanlık İçişleri Bakanlığı Urla