Fındık’ın cansız bedeni Tokat’a gönderilecek

Ölümcül 'distemper'e (gençlik hastalığı) yakalanan ve dün gece Ankara'da tedavi gördüğü klinikte hayatını kaybeden yavru köpek Fındık'ın cansız bedeni Tokat’a gönderilecek.

Fındık’ın cansız bedeni Tokat’a gönderilecek

Tüm Türkiye'nin öğrenci önlüğü ile tanıdığı Fındık'ın ölümü hayvanseverleri üzdü. Tokat’ta Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun yoğun ilgi ve sevgi gösterdiği Fındık, dün gece saatlerinde tedavi gördüğü klinikte yaşam savaşını kaybetti. Fındık'ın cansız bedeninin Tokat’ın Kayacak köyüne gönderileceği belirtildi.

‘YÜZDE 1 ŞANSI İÇİN SAVAŞTIK’

Veteriner Teknikeri Yağmur Denli, Fındık’ın yaklaşık 2 hafta önce kliniğe geldiğini ve gençlik hastalığı teşhisi konulduğunu belirterek, “Maalesef bu hastalıkta ölüm oranı çok yüksek. Aslında tedavisi yok diyebiliriz. Yüzde 1 şansı vardı ve biz şans için savaştık. Fındık da küçücük bedeniyle çok uzun bir mücadele verdi, çok direndi, patileriyle hayata sıkı sıkı tutundu. Aslında iyi gidiyordu, genel durumu iyiydi, ama bir anda epileptik kriz gelişti. Çok küçük olduğu için ve krizleri çok ağır olduğu için dün gece kaybettik” dedi.

Etiketler
Tokat Ankara Köpek