Tepki çeken görüntü: Hastalıkla böyle mi mücadele ediliyor?

Gürbulak Sınır Kapısı'nda kurulan Sahra Hastanesi'nde "gözlem" altında tutulan yurttaşların koşullarına tepki gösteren Barış Yarkadaş, "Hastalıkla böyle mi mücadele ediliyor?" diye sordu.

GERÇEK GÜNDEM-İran'dan Türkiye'ye girişleri sırasında 40 saat bekletildikten sonra Gürbulak Sınır Kapısı'nda kurulan sahra hastanesinde karantinaya alınan yurttaşlar, barınma koşullarına çektikleri bir video ile tepki gösteridiler.

30 kişinin tek aynı çadırda kaldığı ve 170 kişinin aynı lavaboyu kullandıklarını söyleyen yurttaşlar, kendilerine hiç bir tetkik yapılmadığını ve sadece ateşlerinin ölçüldüğünü söyleyerek duruma tepki gösteriyor.

Sahra hastanesinde tutulan yurttaşların çektikleri videoyu paylaşan Gazeteci Barış Yarkadaş, "Hastalıkla böyle mi mücadele ediliyor?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Yarkadaş'ın konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

-- Video Cumartesi öğlen saatlerinde çekildi. İran'dan Türkiye'ye getirilen ve "KoronaVirüs şüphesi"yle Gürbulak Sınır Kapısı'nda kurulan Sahra Hastanesi'nde "gözlem" altında tutulan yurttaşlarımız, bu koşullarda yaşıyor. Hastalıkla böyle mi mücadele ediliyor?

-Bu görüntüler de sabah saatlerinde çekildi. Sahra Hastanesi'nde kalan 40 yurttaşımız, Sağlık Bakanı @drfahrettinkoca'yı Gürbulak'a davet ediyor. Az önce arayan bir yurttaşımız, "Barış Bey, lütfen sesimizi duyurun. Kimse buradaki durumu anlatmıyor" dedi. Kamuoyunun bilgisine..

Tepki çeken görüntü: Hastalıkla böyle mi mücadele ediliyor? - Resim : 1

Etiketler
Barış Yarkadaş Ordu Hastane