İstanbul'daki göçmenler minibüs ve taksilerle Edirne'ye gidiyor

Alınan kararın ardından göçmenler Yunanistan ve Bulgaristan’a geçmek için sınır kapılarına ve kıyılardaki kaçak geçiş yollarına akın etti. Y

Türkiye’nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberlerinin hemen ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki mülteciler sınır kapılarına ve kaçak geçiş noktalarına akın etti.

Edirne'de yüzlerce göçmen gece yarısı Yunanistan’a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçerken, Aydın Göç İdaresi'nde kalan göçmenler de sabaha karşı otobüslerle sınıra hareket etti. Çanakkale'nin Ayvacık ve İzmir Dikili sahilleri ise Yunanistan'ın Midilli Adası'na botlarla geçmek isteyen mültecilerin akınına uğradı.

İSTANBUL'DAN MİNİBÜS VE TAKSİLERLE YOLA ÇIKTILAR

İSTANBUL'da birçok noktadan göçmenler minibüs ve taksilerle Edirne'ye gidiyor.
İstanbul'daki birçok ilçede yaşayan farklı ülkelerden göçmenler Edirne'ye gidiyor. Türkiye'nin sınır kapıları açtığı söylentileri üzerine Zeytinburnu'nda toplanan göçmenler, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne'ye doğru yola çıktı.

Dün geceden beri Edirne'de sınır kapısında bekleyen mültecilerin çıkışına henüz izin verilmedi.

TAKSİLERLE KONVOY HALİNDE YOLA ÇIKTILAR

Türkiye'nin sınır kapıları açtığı söylentileri üzerine İstanbul'un bir çok noktasından taksilerle yola çıkan göçmenler, Yunanistan'a ilerliyor. Göçmen dolu taksiler Edirne yolunda ilerlerken görüntülendi.

OTOGARDA GÖÇMEN YOĞUNLUĞU

TÜRKİYE'nin sınır kapılarını açtığı söylentileri üzerine, Türkiye'de birçok farklı ülkeden gelen göçmenler İstanbul'da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na akın etti.. Edirne otobüslerine sabah erken saatlerde binen bir çok kişi sınıra gitmek üzere yola çıktı. Cezayirli olan Ahmet ve Al Abbah, Yunanistan'a gideceklerini belirtti. Al Abbah gideceği yönü ise, "Edirne, Yunanistan, Makedonya, Almanya" diye sıraladı.

Bir başka göçmen ise Edirne'den Avrupa'ya gideceğini söyledi.

Yunanistan sınrıdaki önlemler artırdı

Türkiye’nin “Avrupa’ya geçişleri durdurmayacağız” açıklamasının ardından sığınmacılar sınıra akın ederken Yunanistan güvenlik önlemlerini ve sınır devriyelerini artırdı.

AFP haber ajansına açıklama yapan bir hükümet yetkilisi, “Yunanistan kara ve deniz sınırlarındaki korumayı olabilecek en üst seviyeye çıkardı” dedi.

Bir emniyet yetkilisi de sınır kontrollerinin iki katına çıkarıldığını ve yüksek teyakkuz çağrısı yapıldığını söyledi. Yetkili, “Her şey kontrol altında, endişe etmek için bir neden yok” diye konuştu.

Öte yandan bir ordu görevlisi, Türkiye ile sınırın bir kısmını oluşturan Meriç Nehri yakınlarında 300 kadar sığınmacı bulunduğunu aktardı. Bunun hemen hemen her gün görülen bir yoğunluk olduğunu ima eden görevli, “Bu sayılar sıradışı değil” yorumunu yaptı.

Suriye’deki saldırının ardından İdlib'den yeni bir göç dalgası yaşanabileceği konuşulurken, Türk yetkililerin, “Kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçişe engel olunmayacak” dediği iddia edilmişti.

Etiketler
Edirne Yunanistan Bulgaristan