Ankara'da karantinaya alınan yolculardan ilk görüntüler

İran'da Corona virüsünün yayılmasının ardından tahliye edilen vatandaşlar dün Ankara'ya getirildi. Ankara'da havalimanına iner inmez kontrol edilen hastalar, Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne götürülerek karantina altına alındı. O hastaneden ilk görüntüler..

İran'da Corona virüsünün yayılmasının ardından tahliye edilen vatandaşlar dün Ankara'ya getirildi. Ankara'da havalimanına iner inmez kontrol edilen hastalar, Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne götürülerek karantina altına alındı. Uçaktaki yolcular uçaktaki kontrol anlarını telefon kameralarına kaydetti. Bazı yolcuların ateşi ölçülürken, bazılarından doku örneği alınmak için karantinaya alındığını kaydetti.

Ancak vatandaşlar getirildikleri hastanenin durumuna tepkiliydi. Bir vatandaş hastanenin ek binasının kapatıldığı, getirildikleri binada bulundukları katın sadece 10 dakika önce açıldığını söyledi, tuvaletin kirli olmasına tepki gösterdi.

Dün Ankara Eseneboğa Havalimanı'na iniş yapan uçakta 132 yolcu buşunuyordu. Sağlık Bakanlığı yolcularda 17'sinde yüksek ateş olduğunu söylemiş 132 yolcunun 14 gün karantina altında kalacağını duyurmuştu.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA’DAN, ESENBOĞA HAVALİMANI’NDAN HÜKÜMETE CORONA VİRÜS UYARISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda çektiği video ile hükümetin Corona virüse karşı bir an önce etkili tedbirler almasını istedi.

Kaya, Esenboğa Havalimanı’nda Corona virüsü tedirginliği yaşandığını vurgulayarak, “Burada çalışanlar, yolcular şaşkın. İnsanların virüsten korunmak için ellerine sürecekleri dezenfekte sıvılarının burada bulunması tedbir açısından bizi ve çalışanları yolcuları tedirginlikten uzaklaştırır” dedi.

BİZE BİR ŞEY OLMAZ ANLAYIŞINDAN VAZGEÇİN

Kaya, Corona virüs tehdidi nedeniyle ailesinin ve arkadaşlarının sürekli olarak kendisini uçağa binmemesi konusunda uyardıklarını vurgularken, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya toplu ulaşım merkezlerinin olduğu yerlerde, yolcuların ve çalışanların güvenliği açısından etkin tedbir alınmasını istedi.

Kaya, Corona virüs yokmuş gibi davranmanın Türkiye açısından büyük tehlike yaratacağına dikkat çekerek hükümete, “ Bize bir şey olmaz anlayışından bir an önce vazgeçin” çağrısında da bulundu.

Etiketler
Ankara Hastane İran Tahliye