Su sızıntılarını tespit etmek artık çok kolay

Su sızıntısı, evinize ait atık su tesisatı, temiz su tesisatı veya kalorifer tesisatında meydana gelebilir.

Su sızıntılarını tespit etmek artık çok kolay

Gelişen teknoloji sudan sebeplere bile çare oluyor. Evlerde oluşan su kaçakları oldukça can sıkıcı bir durumdur. Su kaçağı probleminde genellikle alt katta oturan daire sahipleri bu konuda mağdur olan kesim oluyor.

Su sızıntısı, evinize ait atık su tesisatı, temiz su tesisatı veya kalorifer tesisatında meydana gelebilir. Bu durum, şebeke suyundaki basınç değişimlerinden olabileceği gibi, tesisat döşenirken yapılan hatalardan da kaynaklanabilir. Kimi zaman da kullanılan tesisat malzemeleri fabrika çıkışlı problemli de olabilir.

Riski Azaltın

Su sızıntısına sebep olabilecek bazı durumların önüne geçilmesi mümkün. Su sayacından hemen sonra takılacak basınç düşürücü vana, basınç değişimlerinden doğabilecek su kaçaklarını belli bir oranda azaltır.

Duvara veya zemine matkap ile müdahale etmeden önce tesisat borularının müdahale edeceğiniz alana denk gelmediğininden emin olun. Yanlışlıkla delme işlemi tesisat borusuna zarar verebilir ve can sıkıcı bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

İlkel Yöntemleri Denemeyin!

Su kaçağı tespiti için uzmanından destek alın. İlkel yöntemler ile su kaçağını tespit etmek oldukça güçtür. Genellikle tesisat borularının nereden dahi geçtiği bilinmeden ev kırılıp dökülerek tespit etmeye çalışılır. Bu işlem hem maliyet açısından hem de ev halkının huzuru açısından külfet oluşturur.

Teknolojiden Faydalanın!

Su kaçağının tespiti profesyonel destek sağlayan firmalar tarafından oldukça kısa sürede ve ekonomik fiyatlara yapılabiliyor. Evinizde herhangi bir kırma dökme işlemi gerçekleşmeden yapılan bu tespit işlemi su sızıntısını noktasal olarak tespit edebiliyor.

Bilgisayar destekli kameralar ile atık su boruları kontrol edilirken, akustik dinleme cihazları ile temiz su tesisatları kontrol ediliyor. Kalorifer tesisatında oluşan problem için ise; termal kameralardan destek alınarak problemli nokta kolaylıkla görülebiliyor.

İstanbul genelinde hizmet veren Pro Tesisat firmasının sitesini ziyaret edebilir ve destek talebinde bulunabilirsiniz.

SPONSORLU İÇERİK