Hilmi Özkök komisyona başka konuştu, canlı yayında başka: Namazımı evimde gizli kılardım

24’üncü Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, CNN Türk'te canlı yayına katıldı. Özkök, yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimzi günlerde yaptığı "O dönem Fettullahçılık suç değildi" çıkışı ile dikkat çeken eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, katıldığı canlı yayında genelkurmay başkanlığı döneminde namaz kıldığını ancak karagahta değil evinde kıldığını söyledi.

İlk kez bir canlı yayına bağlanan Hilmi Özkök “Burada ilk defa bir şeyi açıklıyorum, ben mütedeyyin bir insanım, generalliğime yakın namaz kılmaya başladım. Namaz kıldığımı hiç kimseden saklamadım. Orucumu devamlı tuttum. Ama hiçbir zaman odamda namaz kılmadım. Mesai saatlerinde namaz kılmadım. Akşamları evimde kıldım. Benim özelim, hesap vermem bunun için” dedi.

"HARBİYEDE NAMAZ KILARDIK" DEMİŞTİ

Özkök 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunaverdiği ifadede ise, "Biz harp okulundayken namaz kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama bu kullanıldı. Biz görevde iken dini konuların tamamen ayrı tutulmasını isterdik. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de görmemiştir" dedi. Özkök, "FETÖ'ye karşı hükümeti 2004 yılında MGK kararıyla uyardık ancak pek fazla bir şey yapılmadığını gördük" demişti.