Menderes Türel'in kaza yaptığı aracın sahibi belli oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel geçtiğimiz günlerde trafik kazası yaptı. Kazadan sonra kazaya karışan aracın SENA tura ait olduğu ortaya çıktı.

Menderes Türel'in kaza yaptığı aracın sahibi belli oldu

Manavgat'ın Side Mahallesi'nde bir toplantıdan dönen AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eşi Semiha Yılmaz ile Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel geçtiğimiz günlerde trafik kazası yaptı.

Akdenizsonhavadis'in haberine göre, kazadan sonra kazaya karışan ve içinde Menderes Türel’in olduğu 07 SE 942 aracın SENA tura ait olduğu ortaya çıktı.

Aracın Sena Tur firmasına ait olması ise Türel’in başkanlığı döneminde gündeme gelen haberler nedeniyle kafarlada soru işareti oluşturdu.

Menderes Türel'in kaza yaptığı aracın sahibi belli oldu - Resim : 1

-TÜREL DÖNEMİ VE SENA TUR-

Geçtiğimiz Menderes Türel’in başkanlığı döneminde Sena Tur ile ilgili basında çıkan haberlere bir göz atacak olursak;

6 AYLIĞINA KİRALANDI

Tarihler 4 Ocak 2017’yi gösterdiğinde Antalya’da bir balık restoranında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, SENA TUR ve Senatalya Şirketlerinin sahiplerinden Suat Ünver ile yemek yiyor. O yemeğin ardından 3 ay sonra ise Antalya’nın bir değeri, kamu alanı olan Konyaaltı sahili 875 bin lira bedelle 6 ay süreyle bu firmaya kiralanıyordu.

ALKOÇLAR İLE ORTAK İHALEYİ KAZANDI

2017 yılının güz aylarına gelince; bu kez yapılan sahil ihalesini yılda 8,5 milyon TL ile ünlü aktris Koçyiğit’in damadının firması “Alkoçlar” aldı. 6 aylık kiralama süresi sone eren ve “adrese teslim niteliğindeki ihale teknik şartnamesine” uygunluğu olmadığından ihaleye giremeyen SENA TUR firmasının sahilden çekilmesi gerekirdi ama öyle olmadı. Firma, ALKOÇ’larla ortak girişim halinde ihaleye sokuldu ve sahil işletmeciliğine devam ettirildi.

NET 32.5 MİLYON TL KALIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in açıklamalarına göre sahilde 91 ünite bulunuyor. Sahilin imalatı için Belediyenin öz kaynaklarından çıkan para ise 254 milyon TL. Belediye ihaleyi alan firmadan yıllık 8,5 milyon TL kira alıyor. Sahildeki ünitelerin geçen yıl ortalama kira bedeli yıllık 400 bin TL. 2019 yılında bu yüzde 10 artışla 450 bin TL civarındadır. Yani 91 üniteden toplanan yıllık kira bedeli 41 milyon TL’dir. Bunun 8,5 milyonunu kira olarak Belediyeye ödüyorlar.Geriye net 32,5 milyon TL kalır.

Öte yandan Menderes Türel’in geçtiğimiz dönem ABD’ye giderken Sena Tur’un sahibini aile üyesi gibi gösterip havaalanı VİP girişinden geçirdiği ve birlikte business class uçtukları iddia edilmişti. Yine bilindiği gibi Türel’in ilk başkan seçildiği dönemde yamansaz bölgesinde belediyeye ait araziye yapılan villaların ihalesini de aynı firma almıştı.

Sena Tur 2018 yılında da Aksu Belediyesi tarafından Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiralanan, 450 bin metrekarelik ormanlık alan, sessiz sedasız Sena Tur’a yıllığı 500 bin liraya kiraya verildiği. Kiralama ihalesine tek firma girdiği, içinde 59 işletmenin bulunduğu koca arazinin metrekaresinin yıllık 1 liradan işlem gördüğü basına yansımıştı.

BENZİNLİK Mİ OTOPARK MI

Öte yandan Aksu ilçesinde bulunan Güzelyurt Kent Ormanı ile ilgili de bazı iddialar gündeme geliyor. Sena Tur'un yaptığı sözleşmeye rağmen Güzelyurt Kent Ormanı ile ilgili herhangi bir çalışmanın başatılmaması dikkat çekiyor. Neden düzenleme başlatılamıyor? Acaba amaç sadece havalimanına yakın benzinlik ve otopark alanı mıydı? Kurutulan onca kızılçam ağacı hava limanına yakın rant için miydi? Çok yakında Son Havadis'te

AKP VE DSP ADAYLARININ TEDARİKÇİSİ

Sena Tur'un özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde AKP ve DSP adaylarının seçim kampanyalarında otobüs tedarikçisi olması da dikkat çekmişti.

Etiketler
Antalya Trafik Trafik kazası