Fahrettin Koca: Yolcularımızda hastalık belirtisi yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'in Vuhan kentinden Türkiye'ye getirilen 42 kişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca: Yolcularımızda hastalık belirtisi yok

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bugün uçakla ülkemize getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi TSK’ya ait bir ambulans uçakla dün öğlen saatlerinde hareket etmiştir ve özellikle bilim kurulumuzun önerileri doğrultusunda 2 akademisyen hocamızdan oluşan sağlık ekibiyle yola çıkılmıştı.

Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda alınması gereken bütün tedbirler alınarak getirildi. Enfeksiyon hocamızla da görüşme yaptım. Yolcularımızın hiçbirinde hastalık belirtisinin olmadığını bütün vatandaşlarımızın ve dost ülkelerin vatandaşlarının sağlıklı olduğunu ifade ettiler. Herhangi bir sorun yaşanmadı.

Biz getirdiğimiz 42 vatandaşımızla ilgili özellikle şu an hasta kabulü yapılmayan ve sadece bu yolcularımıza kullanılmak üzere ekipmanları hazır olan bir hastanemiz organize ettik. Dünyanın bugüne kadar şu an bildiğimiz şekliyle getirdiği vatandaşlarını hastane ortamında takip etmedi bu anlamda bizim her hastayı bir odada 14 günlük zaman diliminde takiplerin yapmayı planladık. Her 3 günde bir numune tekrarlarının yapılıp ve bütün hizmetlerin tek kullanımlık malzemelerle kullanılacağı planlandı.

Türkiye'de virüs tanısı konulan hasta yok.

Özelikle DSÖ 'ciddi durum' ilan etmeden önce ülke olarak bütün tedbirlerimizi erken dönemde aldık. Vatandaşımızın tedirgin olmaması ama olaya ilk günden itibaren ciddiyetle yaklaştığımızın altını çiziyorum.

Etiketler
Fahrettin Koca Türkiye