Uludereliler siyah kıyafetleri ve beyaz tülbentleriyle seslendi: Adalet bekliyoruz

Uludereliler, Uludere olayının 8’inci yıl dönümünde de adalet talebini yineledi. Fırat Topal, mezar başında yapılan anmayı ve izlenimlerini yazdı.

Uludereliler siyah kıyafetleri ve beyaz tülbentleriyle seslendi: Adalet bekliyoruz

Savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 insanı kaybeden Uludereliler, katliamın 8’inci yıl dönümünde de siyahlara büründü.

Yapılan açıklamalarda olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı ifade edilerek, 8 yıldır süren adalet talebinden vazgeçilmeyeceği söylendi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Uludere köyünde, 19’u çocuk 34 yurttaşın Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonucu ölmesinin 8’inci yıl dönümünde de Uludereliler siyahlara büründü.

Yıllardır adalet mücadelelerinden vazgeçmeyen Uludereliler, bir kez daha katledilen yakınlarını anmak için “Roboskî Şehitliği”nde bir araya geldi. Kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler, mezar başında adalet taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Evrensel'den Fırat Topal'ın haberine göre, anmaya HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temeli, HDP Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Şırnak milletvekilleri, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakır milletvekilleri ve yöneticileri katıldı.

ENCU: 8 YILDIR ADALET BEKLİYORUZ


Roboskî’de akrabalarını, yakınlarını kaybeden eski HDP Milletvekili Ferhat Encu 8 yıl boyunca süren adalet mücadelesini anlattı ve 8 yılda tek bir kişinin dahi yargılanmadığını söyledi. Encu “Bu süreçte aileler devlet baskısına maruz kaldı, baskı devam ediyor. Ailelerin üzerinde hâlâ siyah kıyafetler var. Beyaz tülbentler var. Biri yas, diğeri barışı simgeliyor. Mücadelemiz failler yargılanana kadar sürecek” dedi.

Etiketler
Uludere