Kulp Belediye Eş Başkanları hakkında karar

Diyarbakır Kulp'ta yedi kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası tutuklanan Kulp Belediye Eş Başkanları Taş ve Ay ile belediyede görevli üç kişi serbest bırakıldı.

Kulp Belediye Eş Başkanları hakkında karar

Diyarbakır Kulp'ta yedi kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası tutuklanan Kulp Belediye Eş Başkanları Taş ve Ay ile belediyede görevli üç kişi serbest bırakıldı.

Saldırı sonrası, Yeni Şafak “Saldırıyı HDP yaptı” manşetiyle çıkmış, belediyeyi hedef göstermişti.

Bianet'in haberine göre, yerlerine kayyım atanarak tutuklanan Diyarbakır’ın Kulp ilçesi belediye eş başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile tutuklu bulunan üç kişi tahliye edildi.

Taş ve Ay, 12 Eylül 2019’da Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Ağaçkorur köyünde orman işçilerini taşıyan aracın geçişi sırasında yedi kişinin ölümü, 13 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından gözaltına alınmışlar, 17 Eylül 2019’da da tutuklanmışlardı.

Patlama nedeniyle görevden alınarak tutuklanan Kulp Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile HDP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, HDP'den belediye başkan adaylığı YSK tarafından reddedilen Mehmet Emin Ay, Kulp Belediye Meclis Üyesi Yücel Çete, iş makinesi operatörü Ümit Fidan hakkında dava açılmıştı.

Bugün davanın ilk duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre mahkeme, eş başkanlar Taş ve Ay ile HDP İlçe Eş Başkanı Karaman, Belediye Fen İşleri Müdürü Aktaş ve Mehmet Emin Ay’ın adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmesine karar verdi.

Yeni Şafak hedef göstermişti

Kulp Belediye Eş Başkanları hakkında karar - Resim : 1

İktidara yakın yayın organlarından Yeni Şafak, saldırıdan iki gün sonra, 14 Eylül Cumartesi günü “Saldırıyı HDP yaptı” manşetiyle çıktı.

Haberde “saldırının detayları netleşti” denilerek, soruşturmada tüm izlerin HDP’ye çıktığı, belediye araçlarının bölgede patlamadan önce çalıştığı ifade edildi.

Yeni Şafak “bazı güvenlik kaynakları”na dayandırdığı haberinde, daha önce de PKK’lilerde Kulp Belediyesi’ne ait poşetlerin içindeki gıda malzemeleri bulunduğunu ileri sürdü.

Etiketler
Diyarbakır Saldırı