'Tuvalet cezası' skandalındaki o isimle ilgili gerçekler ortaya çıktı!

AKP'li Güngören Belediyesi'nde yaşanan tuvalet önünde selam verme cezasının ardından istifa eden Güngören Belediye Başkanı Yardımcısı Veysel İpekçi'nin kendisini göreve getiren Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'le geçmişte ortak olduğu ortaya çıktı

'Tuvalet cezası' skandalındaki o isimle ilgili gerçekler ortaya çıktı!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'in göreve geldikten sonra yardımcısı olarak atadığı ve bugün Türkiye'nin 'tuvalet önünde selam' skandalıyla tanıdığı Veysel İpekçi, Demir ile birlikte ticaret yapıyordu. Birlikte 2011'de şirket 2014'te kooperatif kuran ikilinin yolları 2017'de ayrıldı, 2019 yılında ise Güngören Belediyesi'nde yeniden kesişti.

Güngören Belediyesi Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, “kendisini görüp ayağa kalkmadı” diye belediyede çalışan bir şoföre “tuvalet önünde oturma” cezası verdi. Mesai saatleri boyunca başkanlık katındaki tuvalet önünde oturup İpekçi geçtikçe ayağa kalkıp selam vermek zorunda kalan şoföre uygulanan ceza tartışma konusu olurken, tüm dikkatler İpekçi’ye çevrildi.

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, gece yarısı sosyal medyadan “Belediyemizde bugün meydana gelen üzücü olaydan dolayı ilgili başkan yardımcımızın istifası alınmıştır. Mesai arkadaşımız ve Güngören halkından özür dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” açıklaması yaptı. İstifası alınan Veysel İpekçi'nin Demir’e çok yakın bir isim olduğu öğrenildi.

ESKİ ORTAĞI ÇIKTI

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile istifası alınan Veysel İpekçi'nin ilişkisi geçmişe dayanıyor. 2011 yılında birlikte İstanbul Esenler'de 100 bin lira sermayeli BD Mimarlık adlı şirketi kuran iki isim, ticari birlikteliklerini 2017 yılında sonlandırıyor.

Veysel İpekçi yüzde 10 ortağı olduğu şirketteki hisselerini Bünyamin Demir'e devrediyor. Demir ise Güngören Belediye Başkanı olmasının ardından şirketini Dilek Duman'a devrediyor. 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Güngören Belediye Meclis Üyesi seçilen İpekçi'yi daha sonra belediye başkan yardımcısı olarak atayan Demir, Mal Hizmetler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Strateji Geliştirme Müdürlüğünü eski ortağına bağladı.

KOOPERATİF KURMUŞLAR

Ticaret sicil kayıtlarına göre, Veysel İpekçi ile Bünyamin Demir'in Bağcılar'da 2014 yılında kurulan MEDHAL Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Kooperatifi'nin yönetiminde görev alıyor. Bünyamin Demir MEDHAL'in Yönetim Kurulu Başkanı, İpekçi ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görünüyor. Yönetimdeki diğer isim olan Mehmet Seyyar ise hali hazırda Bünyamin Demir'in Güngören Belediyesi'nde özel kalem müdürlüğünü yapıyor.

Etiketler
Güngören