Silivri Cezaevi'nin deprem senaryosu yok!

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde depreme karşı acil durum senaryosunun olmadığını belirtti.

Silivri Cezaevi'nin deprem senaryosu yok!

CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer, son İstanbul depreminin tüm şiddetiyle hissedildiği Silivri Cezaevi’ndeki gazeteci, yazar ve sivil toplumcuları ziyaret etti.

Depreme avludayken yakalandıklarını belirten gazetecilerin akşam yaşanacak bir acil durum karşısında koğuşlarının avluya açılan kapısının açık bırakılmasını talep ettiklerini belirten Çakırözer, “Gazeteciler, ‘o kapı sadece Adalet Bakanı’nın izni ile açılır’ karşılığını almış, Silivri Cezaevi’nde koğuş kapıları bakan bahanesiyle kilitli kalmış” dedi.

CHP’li Çakırözer, eski milletvekili ve parti meclisi üyesi Eren Erdem, iş insanı Osman Kavala ve gazeteci-yazar Ahmet Altan’ı tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Çakırözer, 22 bin 700 tutuklu ve hükümlü ile birlikte 490 personelin bulunduğu Silivri Cezaevi’nin son İstanbul depremini tüm şiddetiyle hissettiğini aktardı. Çakırözer, aydınların depreme avludayken yakalandıklarını belirtti.

"Cezaevinin deprem senaryosu yok"

Çakırözer, Eren Erdem’in kendisine ne Adalet Bakanlığı’nın de cezaevi yönetiminin depremde neler yapılması gerektiğine ilişkin bir deprem senaryosunun, acil durum planının olmadığını aktardığını söyledi. Çakırözer, iş insanı Osman Kavala’nın da sarsıntıyı net olarak hissettiğini anlattığını ifade etti.

Etiketler
Cezaevi Milletvekili Silivri Utku Çakırözer