KYK yurduna direnen ODTÜ'lü öğrenciler ifadeye çağrıldı

ODTÜ öğrencilerinin yerleşkede yapılmak istenen KYK yurduna karşı direnişlerinin dördüncü ayı devam ederken 11 öğrenci daha ifade vermeleri için Güvenlik Şube'ye çağrıldı.

KYK yurduna direnen ODTÜ'lü öğrenciler ifadeye çağrıldı

ODTÜ Rektörlüğü'nün yurt yapımı için 49 yıllığına Kredi ve Yurtlar Kurumu'na devrettiği arazide öğrenciler dört aydır direniyor.

Birgün'den Dilek Yeğin'in haberine göre; Direnişin 120. gününde 11 öğrencinin daha Güvenlik Şube'ye ifade vermeye çağrılması üzerine Kavaklık'taki öğrenciler sürece ilişkin bir açıklama yaptı.

Baştan sona hukuksuz olan KYK yurdu projesinde yasalara uyulmasını isteyen öğrencilerin karşısına çıkan karakol davetleri ve savcılık soruşturmalarına yenilerinin eklendiği belirtilen açıklamada öğrenciler, "Müdahale günü ve takip eden süreçte gözaltına alınan arkadaşlarımız, ifadeye çağrılan 11 arkadaşımız, ODTÜ'lü olsun olmasın bu süreçte yanımızda olan hiçbir arkadaşımız, yalnız değildir. Hukuki sürecin takipçisi olacağız" dedi. Öğrenciler direniştaleplerine "Başlatılan hukuki süreç derhal arkadaşlarımızın lehine sonlandırılmalıdır" maddesini ekledi ve "Kavaklık direnişi yargılanamaz" diyerek açıklamayı bitirdi.

Etiketler
Ağrı ODTÜ Öğrenci