Ersan Şen: 'Feyzioğlu yanlış yaptı'

Adli yıl açılışının Saray'da yapılmasına ilişkin görüşü sorulan Ersan Şen bunun “yanlış” olduğu yönünde değerlendirme yaptı. Şen, Feyzioğlu’na ilişkin de konuştu.

Ersan Şen: 'Feyzioğlu yanlış yaptı'

Adli yıl açılışının Saray'da yapılmasına ilişkin görüşü sorulan Ersan Şen bunun “yanlış” olduğu yönünde değerlendirme yaptı. Şen, Feyzioğlu’na ilişkin de konuştu.

CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’la Tarafsız Bölge programına katılan Prof. Dr. Ersan Şen kuvvetler ayrılığı ilkesine dikkat çekerek “Eğer salon yürütmenin ise Cumhurbaşkanı’nın ise bu olmaz” dedi.

Şen, Baroların tepkisine karşın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun törene katılmasına ilişkin “Feyzioğlu da yanlış yaptı” dedi. Şen, “Feyzioğlu’nun 3 Eylül 2018 tarihinde yaptığı değerlendirmeden bu yana bir değişiklik yok” yorumunda bulundu.

Feyzioğlu geçen yılki açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının anayasal güvenceye kavuşturulması gerektiğini söylüyoruz. Bu hususu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dikkatine sunmayı bir görev biliyoruz. Bunu, ülkemizin bekası adına yapıyoruz. Mevcut anayasal düzenlemede, aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanının, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamakla görevli olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun üyelerinin önemli bir kısmını tek başına, kalan kısmını da TBMM aracılığıyla ataması, maalesef yargıyı siyasetin etkisine açmış durumdadır

Türkiye Barolar Birliği hiçbir zaman, hiçbir siyasi partinin arka ya da ön bahçesi olmamıştır, olmayacaktır. Bizim bu tehlikeyi Türk Milleti’nin bilgisine sunmamız, asla bir parti siyaseti olarak düşünülemez. Milletimizin geleceğini ve refahını koruma mücadelesi veriyoruz. Biz, daima, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kayıtsız şartsız yanında olduk. Devletimizin arkasında her zaman dimdik durduk. Bununla gurur duyuyoruz. Siyasi iktidarlar geçici, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kalıcıdır. Bu duruşumuzu anlamayanların, devlet ve siyasi parti ayrımı yapmayı bilmeyenlerin yıkıcı sözlerinin, bizim ve Türk Milleti’nin gözünde hiçbir değeri yoktur”

Etiketler
Ersan Şen Saray