CHP 'Salda'ya Dokunma' diyecek

Uzmanların tüm itirazlarına rağmen Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılacak. Salda Gölü için ihaleye 31 Temmuz'da çıkılacak. CHP Burdur İl Örgütü ihale öncesi basın açıklaması yapacak.

CHP 'Salda'ya Dokunma' diyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevre koruma bölgesi olarak ilan edildiğini ve 300 bin metrekarelik millet bahçesi oluşturulacağını duyurduğu Salda Gölü, ihaleye çıkıyor.

Mart ayında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararı ile doğal sit alanına göre daha gevşek bir koruma statüsü sayılan Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ilan edilen alanda, yaklaşık 150 bin metrekareye yayılan millet bahçesi yapılması planlanıyor.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, "Böyle giderse Salda Gölü beş yıl sonra yok olacak" uyarısında bulunuyor. Tüm itirazlara rağmen Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılmasına tepkiler artıyor.

Çevre örgütlerinin yanı sıra CHP de basın açıklaması ile karara itiraz edecek. CHP Burdur İl Örgütü 30 Temmuz'da, "Salda'ya Dokunma" başlıklı basın açıklaması düzenleyecek. Yeşilova Salda Halk Plajı'nda yapılacak açıklama için saat 14:00'te buluşulacak.

CHP 'Salda'ya Dokunma' diyecek - Resim : 1

Etiketler
Salda Gölü Burdur Temmuz