Odatv'yi tehdit eden il müftüsü yargılanacak

Charlie Hebdo saldırısına göndermede bulunarak Oda TV'yi hedef gösteren Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Odatv'yi tehdit eden il müftüsü yargılanacak

Charlie Hebdo saldırısına göndermede bulunarak Oda TV'yi hedef gösteren Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Altıok’un 2 yıldan 6.5 yıla kadar hapsinin istendiği kaydedildi.

Altıok, 2018’de bir dönem domuz bağlarıyla, mezar evlerle gündeme gelen Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen İLKHA adlı yayın organında verdiği röportajda, “Charlie Hebdo davasında olsun, Efendimiz döneminde Ka’b Bin Eşrefler olsun sürekli Müslümanları dilleriyle istihza ederek, alay ederek, kampanyalarla, birtakım algı operasyonlarıyla hakaret eden insanların hiçbirinin yanına kâr kalmamış bu yaptıkları biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki toplum vicdanında, nezdinde bunlar yine mahkûm olacaklardır. Ve özür dilemeye davet ediyorum bu beyefendileri. Çünkü tevbe kabul edilir biliyorsunuz (gülümsüyor) ölmeden önce” demişti.

OdaTV’nin suç duyurusunda bulunduğu Altıok için Siirt Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianame Siirt 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Altıok’un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Etiketler
Siirt Odatv Saldırı Tehdit