Yurtdışı kargo göndermenin en kolay yolu nedir?

Yurtdisi kargo gönderimleri günden güne artmakta ve ihracatın ithalatin önüne geçmeye başladığı günlerdeyiz. Haliyle, bu bölümde sorulumluluğu üzerine alması gereken alanlardan birisi de lojistik.

Yurtdışı kargo göndermenin en kolay yolu nedir?

Yurtdışına kargo gönderme ihtiyacınız ortaya çıktı ama siz bunu hangi yolla yapmanız gerektiğine bir türlü karar veremediniz. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’ne kargo göndermek istiyorsunuz ama kara yolunu kullanarak mı göndermek daha verimli sonuçlar doğurur yoksa hava kargo alternatifini kullanmak mı daha doğru olur bilmiyorsunuz.

YURTDIŞI KARGO GÖNDERMENİN KRİTERLERİ NELERDİR?

Yurtdışı kargo gönderirken kriterler neler öncelikle bunu belirlemek gerekiyor.

Uluslararası kargo gönderiminde beklentiniz hız yani express teslimat mı?

Sağlamlık mı yoksa kargo göndermenin en ucuz yolunu mu arıyorsunuz?

Bu soruların cevabı aslında sizin yurtdışı kargo gönderirken hangi yolu seçmeniz gerektiğinin de cevabını açıkça ortaya koyacaktır.

YURTDIŞINA KARGO GÖNDERMENİN EN HIZLI YOLU

Yurtdışına kargo göndermenin en hızlı yolunu kullanarak kargo göndermek istiyorum, bunun yolu nedir sorusunu sorarsanız alacağınız en net cevap “Yurtdışı uçak kargo” olur.

Hali hazırda yurtdışı kargo şirketleri hava kargo yolunu kullanarak dünya haritasında yer alan hemen hemen her ülkeye en hızlı şekilde yurtdışı kargo göndermeyi başarıyor.

YURTDIŞI KARGO ŞİRKETLERİNİN ROLÜ

Özellikle global yurtdışı kargo şirketleri ve bu şirketler ile anlaşmalı yerli partnerler Türkiye’den Almanya’ya, Fransa, İngiltere, İtalya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Rusya, Orta Asya, Uzakdoğu ülkeleri, Afrika ülkeleri hatta Avustralya’ya kadar uzanan hizmet ağları ile uluslararası kargo gönderiyor. Diğer dünya ülkelerini bu satırlarda yazmamamız o ülkelere yurtdışı uçak kargo gitmediği anlamına da gelmiyor… Dünya haritası kargo şirketlerinin kapsama alanında…

Yurtdışı kargo göndermenin en kolay yolu nedir? - Resim : 1

HAVA KARGO TRAFİĞİNDE ARTIŞ

Yurtdışına kargoda hava yolunun hızını sağlayan en büyük etken ise kargo uçaklarının sayısının her geçen gün artması. Yurtdışı kargo göndermek için uçağı seçtiğiniz anda sınır kapılarında kilometrelerce uzayan kuyruklarda bekleyen TIR’ları düşünmek zorunda kalmazsınız. Yurtdışı kargonuz uçak kargo hızı ile taahhüt edilen zamanda yeni adresine ulaşır. Siz de korkulu rüyalar görmezsiniz.

EN UCUZ YURTDIŞI KARGO

Yurtdışı uçak kargo için en ucuz yurtdışı kargo demek pek mümkün değil. Ama ödediğiniz her kuruşun aldığınız hizmete değeceğini söylemek mümkün.

Daha ucuz diye tercih ettiğiniz bir başka yurtdışı kargo gönderme yolunda yurtdışı kargonun adresine ulaşma süresi de uzayacağı için işlerinizin aksaması olasılıklar dahilinde olabilir. Daha yüksek yurtdışı kargo ücreti ödeyip, söz verdiğiniz zamanda kargonuzun teslim edilmesi işlerinizin sorunsuz ilerlemesini ve belki de anlaşmalarınızın devamını sağlayacaktır, kim bilir?

YURTDIŞI KARGO HESAPLAMA

Yurtdışı kargo hesaplaması yapılırken ya kilogram cinsinden ağırlığı ya da hacmi (desi) ele alınır ve hesaplama işlemi yapılır. İşlem sonunda ortaya çıkan hangi rakam daha yüksekse uluslararası kargonun ücreti bu rakam üzerinden hesaplanır. Bu nedenle yurtdışı uçak kargoda gönderilecek kargonun gerek ağırlığına gerekse de hacmine dikkat etmek gerekir ki en ucuz yurtdışı kargo ücreti ile gönderim yapabilsin.

Desi hesaplamada ise,

Yurtdışı kargo göndermenin en kolay yolu nedir? - Resim : 2

En x boy x yükseklik/5000 formülü kullanılır. Buna göre 60x40x40 ebatlarında bir koli kullanıldığını varsayarsak işlem sonunda 32 rakamına ulaşırız. Bu koliye eğer 10 kilogramlık bir ürün koyulduysa yurtdışı kargo ücreti desi üzerinden hesaplanacaktır.

YURTDIŞI KARGO TESLİMAT SÜRESİ

Uluslararası kargoda havayolunu kullanmak diğer ulaşım modlarına göre daha hızlı olunmasını sağlar dedik. Yurtdışı kargo şirketleri bu avantajı iyi kullanarak geleneksel yollarla değil hava yoluyla kargo gönderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Öyle ki yurtdışı kargoların teslimat süresi 1 ile 3 iş günü arasında değişebiliyor. Çok uç bir örnek olsa da deniz yoluyla 46 günde nakliye yapılabilen Avustralya’ya kargo şirketleri en geç 3 iş gününde yurtdışı kargo teslimatı yapabiliyor.

Sizin bu noktada yapmanız gereken doğru kargo şirketini bulup, kargonuzu doğru bir şekilde paketleyip kargo şirketine teslim ederek, alıcısının eline ulaşmasını beklemek.

İNGİLTERE KARGO ÜCRETİ

Yurtdışı kargo ücretleri alınan hizmete oranla makul dedik. Bunu rakamlarla da ortaya koymak lazım.

Türkiye’nin ihracatında ilk sıralarda yer alan İngiltere’ye 1-10-20 kilogram ağırlığında kargo gönderirken ödeyeceğimiz kargo ücretini birlikte hesaplayalım.

· 1 kg: 34.10 Euro

· 10 kg: 122.10 Euro

· 20 kg: 178.20 Euro

İRAN İHRACATINDA KARGO ÜCRETLERİ

İran ihracatında yurtdışı uçak kargo kullanıldığında ise;

· 1 kg: 44 Euro

· 10 kg:177.10 Euro

· 20 kg: 259.60 Euro yurtdışı kargo ücreti söz konusu olacaktır.

HAVA KARGONUN GELECEĞİ PARLAK

Hız ve teknoloji çağında yurtdışına kargo göndermenin yolu da ‘hava’dan geçiyor. Çünkü artık dönem zamanı doğru ve dikkatli kullanma, en verimli sonuca en hızlı yoldan ulaşma dönemi. Hızlı olan kazanıyor. Hızın yanı sıra verdiği sözleri zamanında yerine getirenler kazanıyor. Bu nedenle yurtdışına kargo göndermek gerektiğinde karayolu ya da denizyolu kargonun en önemli rakibi avantajları karşılaştırıldığında hava kargo oluyor…

Evrak göndermek ya da ihracat ürününü yurtdışı göndermek için yurtdışı uçak kargoyu kullanın kazanan tarafta yerinizi alın…

SPONSORLU İÇERİK