Şule Çet davasında önemli gelişme: Sanık yakınlarından AKP'li vekile dosya verildi

Ankara’da bir plazada yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması başladı.

Şule Çet davasında önemli gelişme: Sanık yakınlarından AKP'li vekile dosya verildi

Şule Çet'in duruşma öncesinde sanık yakınlarından bir kişi AK Parti Milletvekili Arife Polat Düzgün’e davanın özetini içeren bir dosya teslim etti.

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçtiğimiz yıl Ankara’da bir plazanın 20’nci katından atılarak hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Çok sayıda kadın Ankara Adliyesi bahçesinde durulma öncesi toplanarak Çet davasının takipçisi olacakları mesajını bir kez daha paylaştı.

Kadınlar, “Erkek adalet değil gerçek adalet” pankartı taşıdılar. Şule Çet İçin Adalet Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “ Şule ilk değildi son da olmadı. Şule’den sonra kadınlar defalarda katliama uğradı. Bunlar sürekli örtbas edilmeye çalışılıyor” denildi.

‘SANIK YAKINLARINDAN AK PARTİLİ VEKİLE DAVA ÖZETİ’

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, duruşma salonuna ilk olarak sanık yakınları sonrasında ise Çet’in ailesi alındı. Milletvekillerinin de takip ettiği duruşma öncesinde, sanıkların yakınlarından bir kişi AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün’e “Davanın özetini içeriyor vekilim” diyerek bir dosya teslim etti. Sanık yakınlarından dosyayı alan AK Partili Milletvekili Düzgün davanın özetini inceledi.

‘VAJİNADA DNA TESPİT ETTİM’

Mersin Üniversitesi’nde görevli ve daha önce uzman mütalaası hazırlayan Prof. Dr. Hakan Kar mahkemede ilk ifade veren isim oldu.

Otopsi bulgularını ölü muane belgelerini inceleme yaprak raporu hazırladıklarını söyleyen Kar, “Tespit ettiğim sonuçlara göre maktulün anal bölgesinde ekimoz, sıyrık tespit ettim. Anal bölgesinde erkek prostat sıvısı ve tükürük tespit ettim. Vajinal bölgede bir erkeğe ait DNA olduğunu tespit ettim” dedi.

Hakimin, “Erkek DNA’sı ne kadar canlı kalır?” sorusuna ise Kar, “DNA’sı kısa sürede geçmez. Anal bölgede tespit edilen prostat sıvısı yeni ilişki göstergesidir” yanıtını verdi.

‘TOKALAŞMA ILE DNA GEÇMEZ’

Mudahil vekili Onur Tatar, Şule’nin tırnak altından tespit edilen Berk Akand’in DNA’sının iddia edildiği gibi tokalaşma ile geçip geçemeyeceğini sorduğunda ise Kar “Tokalaşma ile tırnak altına DNA geçmez. Tırmalama ile tırnak altına doku geçer” yanıtını verdi.

‘DNA GEÇMESİ İÇİN YARALANMASINA GEREK YOK’

Sanık Berk Akand avukatı Paşa Büyükkayaer, “Olaydan hemen sonra alınan hastane raporunda Berk Akand’da darp ve iz yok. Benim müvekkilim yarın bir şey derlerse diye Çağatay Aksu’nun kolundaki çiziğin fotoğrafını çekiyor. Bir boğuşma oluyor ama benim müvekkilimin başından aşağıya hiçbir şey yok” dedi.

Uzman Kar sanık avukatına şu yanıtı verdi, “Tırnak altına DNA geçmesi için kişide yaralanma olması gerekmiyor. Deri bütünlüğü bozulmadan da tırnak altına doku geçebilir.”

Etiketler
Ankara Öğrenci Şule Çet Üniversite