Hava durumu 15 günlük

Atmosferin sıcaklık ve rüzgâr ve bulutlar ve yağış açısından durumunu oluşturan atmosferik koşullar hava durumunu oluşturur.

Hava durumu 15 günlük

Atmosferin sıcaklık ve rüzgâr ve bulutlar ve yağış açısından durumunu oluşturan atmosferik koşullar hava durumunu oluşturur.

Hava durumu doğrudan doğruya atmosferde yaşanan olaylarla, bölgenin bitki örtüsüyle ve en önemlisi de dünyanın konumuyla ilgilidir. Dünyanın her yerinde benzer iklimleri yaşayan bölgeler olduğu gibi tamı tamına zıt bölgeler de bulunmaktadır.

Örneğin çöller ve buzullar, dünyanın konumu nedeniyle bu durumdadır. Orta kuşak denilen bir bölgede yer alan ülkenin ılıman bir iklime sahip olduğunu söylemek mümkündür. Daha kuzeye veya daha güneye inildiğinde hava durumunun koşulları zorlaşmaktadır. Sıcaklık, hava durumu için en önemli metriktir. Bu metrik sayesinde hava tahminlerinin uyarlandığını söyleyebiliriz.

Hava durumu Türkiye açısından ılıman iklime denk düşmesi nedeniyle oldukça olumludur. Yine ülkenin çeşitli bölgelerinde farklı iklimler de görülmektedir. Özellikle üç çeşit iklim görülmektedir:

- Akdeniz

- Karadeniz

- Karasal

Bu iklim tipleriyle Türkiye oldukça farklı hava koşullarına ev sahipliği yapmaktadır. Geçiş iklimi görülen şehirlerde farklı hava koşulları da ortaya çıkmaktadır. Genel olarak iklimin soğuk olduğu karasal iklim Türkiye’nin büyük bir bölümüne hakimdir. Güneydoğu Anadolu bölgesine doğru çöl ikliminin uzantıları görülmektedir. Sahil şeritlerinde Karadeniz ve Akdeniz iklimleri yoğunluktadır.

Hava durumunun tahminini yapan devlet kurumu Meteoroloji Genel Müdürlüğüdür. Bu kurum Türkiye’deki tüm iklim aktivitelerini inceler. Özellikle hava durumu 15 günlük veya 30 günlük şeklinde inceleyerek aboneleriyle ve halk ile paylaşır. Günlük olarak hava tahminleri ve haftalık hava tahminleri de aynı şekilde yapılır.

Hava durumu tahminleri ilçe bazında da sitemiz üzerinden görülebilir. Bununla birlikte doğal afetler, doğa olayları, nem oranları, deniz suyu sıcaklıkları, basınç değerleri ve bulut oranı gibi veriler saatlik olarak hizmetinize sunulmuştur. Güncel ve hızlı verilerin işlenmesi sayesinde sitemizden anında bilgi almak mümkün olmaktadır.

Etiketler
Hava Durumu