Çöpe atmayıp yutmak gerekiyormuş. 1 tanesini yutmak bile o soruna iyi geliyor

Zeytin, dünyanın en faydalı yiyecekleri arasında yer alırken zeytin çekirdeğiyle ilgili bir iddia herkesi çok şaşırttı

Çöpe atmayıp yutmak gerekiyormuş. 1 tanesini yutmak bile o soruna iyi geliyor

Tarifsiteniz.com'da aktarılanlara göre; Zeytin, dünyanın en çok tüketilen yiyecekleri arasında yer almaktadır. Yapılan bir çok araştırmada zeytinin önemine dikkat çekilmiştir. Özellikle siyah zeytin en faydalı zeytin türleri arasında yer alıyor. Zeytinin kendisi kadar çekirdeği de çok faydalı çıktı.

Mavikadin.com sitesinde yayınlanan bir içerikte; Zeytin çekirdeğiyle ilgili herkesin bilmesi gereken detaylar paylaşıldı. Bakın zeytin çekirdeği yutulursa ne işe yarıyor?

Zeytin çekirdeğini yutmak istediğinizde ikilemde kalıyorsanız, şimdi bu konuya açıklık getirmek gereklidir. Zeytin çekirdeği yapısı gereği sert ve uçları sivri bir çekirdektir. Yutmadan önce acaba midede erir mi yahut midede batmaya neden olur mu diye düşünebilirsiniz. Eğer bu konuda çok arada kalıyorsanız zeytin çekirdeğini toz haline getirip tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre zeytin çekirdeği yutmak sağlık için tehlikeli bir durum değildir. Genel vücut direnci ve mide sağlığı için zeytin çekirdeğini yutabilirsiniz.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİYLE NELER YAPILABİLİR?

Zeytin çekirdeği, zeytinin içinde bulunan ve genellikle atılan bir malzeme olarak düşünülse de aslında birçok faydalı özelliğe sahiptir ve pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Zeytin çekirdeğinin faydaları ve kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olmak, hem sağlığımız hem de çevremiz için önemlidir.

Haber7.com'da aktarılanlara göre; Zeytin çekirdeğinin vücuda sağladığı faydalar da belli oldu.

Çöpe atmayıp yutmak gerekiyormuş. 1 tanesini yutmak bile o soruna iyi geliyor - Resim : 2

Tam bilimsel ve kesin olmamak kaydı ile zeytin çekirdeğinin sağlığa faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirir
Bağırsak ve sindirim yollarını düzenler
Basur ve prostatı engeller
İç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirir.
Kolesterolü düşürür.