Erdoğan konuştu, dolar/TL yeni rekor kırdı!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığı açıklaması sonrası dolar/TL yeni güne rekor seviyeyle başladı. Öte yandan yurt içi piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi.

Erdoğan konuştu, dolar/TL yeni rekor kırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığı açıklaması sonrası artan jeopolitik gerilim dolar kurunu destekledi.

Erdoğan dün partisinin grup toplantısında "Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren kurtuluş ve mücahitler grubudur... İsrail'e gitme projemiz vardı iptal (ettik), gitmeyeceğiz" dedi. Erdoğan siyasi, diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye alacaklarını da söyledi.

ABD KONGRE ÜYELERİNDEN MEKTUP İDDİASI

Ayrıca ABD Kongresi üyelerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas "terör örgütü değildir" açıklamasının ardından Blinken'a ayrıntılı bir mektup gönderdiği iddia edildi.

Erdoğan konuştu, dolar/TL yeni rekor kırdı! - Resim : 1

Mektupta ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türk hükümetinden 6 talepte bulunması istenirken, şu ifadelere yer verildi:

"1- Hamas'ı resmen bir terör örgütü olarak ilan etmesi,

2 - Hamas'ın İstanbul'daki ofisinin ve Türkiye'de faaliyet gösteren tüm bağlı kuruluşlarının kapatılması,

3 - Türkiye'deki tüm Hamas yetkililerinin Türk vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve T.C. pasaportlarına el konulması,

4- Hamas yetkililerinin Türkiye’den sınırdışı edilmesi ve ülkeye yeniden girişlerinin yasaklanması,

5 - Herhangi bir Türk bankasının Hamas'ın finansmanına karışıp karışmadığının araştırılması, bu tür bir soruşturmanın bulgularının ABD Dışişleri Bakanlığı'na rapor edilmesi ve bu tür bir finansmana karışan bankalara yaptırım uygulanması,

6- Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırıda herhangi bir Türk yetkilinin yer alıp almadığını araştırıması ve bulgularının ABD Dışişleri Bakanlığı'na rapor edilmesi."

DOLAR/TL'DE YENİ REKOR

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ise Türkiye'nin İsrail, ABD ve Batı ülkeleriyle ilişkilerini daha yakından takip edilmeye başlarken, dolar/TL, yeni güne rekor seviyede başlayarak 28,33 TL seviyesini test etti. Dolar kuru, şu dakikalarda 28,15 TL seviyesinden işlem görüyor.

TL'NİN DEĞER KAYBI ARTTI

Bu verilere göre TL, dolar karşısında yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 33.5 değer kaybetti.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Öte yandan yurt içi piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) saat 14.00'te açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Dolar Dolar kuru Recep Tayyip Erdoğan