Endişeler arttı, gram altın rekor kırdı!

Son dakika haberi... İsrail-Filistin çatışması varlık fiyatları üzerinde risk oluşturmayı sürdürürken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek üç toplantıda da büyük ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı yönündeki tahminler güçlendi. Bu gelişmelerle gram altın rekor kırdı.

Endişeler arttı, gram altın rekor kırdı!

Fed'in gelecek hafta yapacağı toplantı öncesi ABD ekonomisinde çarkların istenilenden hızlı şekilde döndüğüne işaret eden veriler, bankanın politika faizini öngörülenden daha uzun süre yüzde 5,25-5,50 seviyesinde tutabileceği endişesini güçlendirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek üç toplantıda da büyük ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı yönündeki tahminler de güçlü kalmayı sürdürdü.

ALTININ ONS FİYATI DESTEK BULDU

Öte yandan İsrail-Filistin çatışması da varlık fiyatları üzerinde risk oluşturmayı sürdürürken, konuya ilişkin haber akışının çatışmaların daha geniş bölgelere yayılabileceği endişesini beslemesi altının ons fiyatını destekliyor.

Endişeler arttı, gram altın rekor kırdı! - Resim : 1Altının ons fiyatı, yükseliş eğiliminin üçüncü gününde, önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1.990 dolarda bulunuyor.

GRAM ALTINDA REKOR

Bu gelişmeler sonrası gram altın bin 810 TL seviyesini görerek rekor kırdı. Yeni tarihi zirvesini gören gram altın daha sonra bin 801 TL seviyesini çekildi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Gram Altın Altın Altın fiyatları Ons Altın