Kripto para borsası FTX iflas etti

Kripto para borsası FTX, likidite yetersizliğine çözüm bulamadı. FTX CEO'su Sam Bankman-Fried istifa ederek şirketten ayrıldı.

Kripto para borsası FTX iflas etti

Kripto Para piyasalarının işlem hacmi açısından en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX iflas etti. Şirket iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried istifa ederek şirketten ayrıldı.

Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin yüzde 6 oranında düşüşle 16 bin 500 Dolar seviyesine, Ethereum yüzde 6 oranında düşüşle 1215 dolar seviyesine geriledi.

Likidite krizi derinleşen şirketin CEO'sunun adımlarına yönelik eleştiriler artmış ve düzenleyici kurumlar tarafından şirketin bazı varlıkları dondurulmuştu.

Dünyanın en büyük kripto borsalarından FTX'te bu hafta başlayan büyük çaplı satışların ardından Binance'in FTX'i satın alma planının da feshedilmesi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki düşüşü daha da tetikledi.

Bir kaynağın dün verdiği bilgiye göre, bu haftaki büyük çaplı satışların ardından FTX yatırımcılardan ve rakiplerinden yaklaşık 9.4 milyar dolar fon toplamaya çalışıyordu.

Ancak FTX'in sorunları fon açığıyla sınırlı değil. Bahamalar'ın Menkul Kıymetler Komisyonu dün, FTX iştirâki FTX Digital Markets'ın varlıklarını dondurdu.

BİTCOİN 16,900 DOLARDAN İŞLEM GÖRDÜ

Kayıpların sürdüğü Bitcoin son olarak yüzde 3.7 düşüşle 16,900 dolardan işlem gördü.

Etiketler
Borsa Kripto Kripto para Para