Dolara olan talep tekrar güçlendi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceğine yönelik endişelerle dolar talebi güçlendi.

Dolara olan talep tekrar güçlendi!

Dün ABD'de açıklanan ISM imalat dışı Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 56,5'e yükselirken, fabrika siparişleri de yüzde 1 artarak beklentileri geride bıraktı.

Fed'in ultra şahin adımlarına karşın ekonominin soğuma sinyallerinin zayıf kalması ve enflasyon riskinin etkinliğini koruması piyasalarda risk algısını artırırken, bankanın faiz artırımlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceği fiyatlanıyor. Söz konusu fiyatlamalar resesyon endişesinin sınırlı da olsa gerilediğini gösterirken, ülkenin gelecek 12 ila 18 ay arasında resesyona gireceğine yönelik fiyatlamalar güçlü kalmayı sürdürüyor.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle Fed'in faiz artışlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceğine yönelik endişelerle dolar talebi güçlenirken, dolar/TL, 18,64 TL'den işlem görüyor.

Dün 18,62-18,68 bandında hareket eden dolar/TL, günü 18,6412 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde tamamlamıştı.

DOLAR ENDEKSİ GÜÇLENDİ

Öte yandan dolar endeksi dün 104,1'le 28 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından söz konusu gelişmelerle yükselişe geçti ve günü yüzde 0,7 artışla tamamladı.

Şu sıralarda dolar endeksi önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 105,4 seviyesinde bulunurken, avro/dolar paritesi yatay seyirle 1,0480'den işlem görüyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Dolar Faiz Merkez Bankası